Alanya Türk Ocağı Başkanı Hasan Peker ziyaret sonrası yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İçinden geçtiğimiz yıllarda Millî Mücadele ve Cumhuriyetimizin ilânının 100. Yıllarını anmakta ve kutlamaktayız. Balkan Savaşlarından Millî Mücadeleye ve Cumhuriyet’e uzanan süreç, söz konusu dönemin en faal ve etkili kuruluşlarından biri olan Türk Ocakları Derneğinin Genel Merkezi ve şubeleri için ayrı bir önem arz etmektedir.

Bu sebeple, 23 Nisan 1920’de TBMM açılmasının 100. Yılında yapılacak olan “Millî Egemenlik” kutlamaları münasebetiyle; erozyonla mücadele ve orman varlığımızın artırılması hedefleri doğrultusunda, Orman Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yürütülen ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarının Türk Ocakları’nın katkılarıyla desteklenmesinin son derecede anlamlı bir faaliyet olacağı düşünülmüştür. Bu çerçevede, tarihe mal olmuş Türk Büyükleri adına yurdun çeşitli bölgelerinde 65 hatıra ormanı tesis edilerek, ülkemize yararlı hizmetlerde bulunmuş Türk Büyüklerinin isimlerinin yaşatılması ve gelecek nesillere tanıtılması, amacıyla Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Ocakları Genel Merkezi arasında Hatıra Ormanı Projesi Protokolü imzalanmıştır.

Protokol kapsamında, 2020 yılında bölgelerimizdeki iklim şartları da dikkate alınarak bir yıllık süre zarfında 65 farklı konumlarda Hatıra Ormanı tesis edilecektir. Alanya’da ise Orman İşletme Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz değerlendirmeler neticesinde Sapadere mevkisi uygun görülmüştür”. dedi.