-ÖZEL HABER-

Çiftçi ve pazarcılar tam kapanma nedeniyle zor günler geçirirken, tonlarca ürün çürümeye terk edilmiş ve çöpe dökülmeye başlanmıştı. Konuyla ilgili yapılan talepler bugün sonuç verdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan semt pazarlarının haftada bir gün açılması talimatını verdi.

CUMARTESİ GÜNÜ KURULACAK

İç işleri Bakanlığı tarafından kararname hazırlanıyor. En geç bir veya iki gün içerisinde kararnamenin tamamlanması ve valiliklere gönderilmesi bekleniyor. Kontrollü ve pandemi tedbirleri kapsamında açılacak olan pazarların günü ve ayrıntılarına Yedi Gün Haber ulaştı. Edinilen bilgilere göre bir değişiklik yapılmazsa semt pazarları cumartesi günleri açılacak. Pazarların her semtte aynı gün açılması düşünülüyor.

Demirtaş Halkından 8 Aydır Yapılmayan Yol İsyanı Demirtaş Halkından 8 Aydır Yapılmayan Yol İsyanı

YİĞİT: NEFES OLACAK

Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit, Yedi Gün Haber’e yaptığı özel açıklamada, yeni kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Daha önce yetkililere çağrıda bulunduğunu hatırlatan Başkan Yiğit, “Çiftçilerimiz ve pazarcılarımız pazarların bir gün açılması ile nefes alacaktır. Eskisi gibi olmaz ama az da olsa elbette ki katkısı olacak. Çöpe giden ürünler vatandaşlarla buluşacak. Kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kararname hazırlandıktan sonra tüm ayrıntıları hem üreticilerimizle hem de vatandaşlarla paylaşacağız.” dedi.