Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yaralı oldukları gerekçesiyle teslim edilen bir kartal ve iki şahinin tedavilerini tamamladı. Yaralı yırtıcı kuşlar tedavilerinin ardından Alanya Veteriner İşleri Müdürü Saim Kanlı ve Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mevlüt Kodal tarafından veteriner hekimler eşliğinde doğaya bırakıldı.

“ESKİSİ GİBİ SAĞLIKLI VE DİNÇ BİR ŞEKİLDE DOĞAYA BIRAKIYORUZ”

Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mevlüt Kodal, “Alanya Doğa Koruma ve Milli Parklar şefliğimize yapılan ihbar sonucunda teslim aldığımız bir kartal ve iki adet şahin Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’yle yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde 2 ay süren tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuştular ve doğaya salındılar” dedi.

DEMİRTAŞ HAYVAN BARINAĞINA TAM NOT

Müdür Kodal, kartal ve şahinlerin doğaya salınmasının ardından Alanya Belediyesi Demirtaş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Kodal, “5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği Alanya Belediyesi’ne bağlı olan Demirtaş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunduk. Bu incelemelerde bize eşlik eden müdürümüz ve veteriner hekim arkadaşlara çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Barınağımız kanunlara tam uygunluk düzeyinde hizmet veriyor. Temizlik ve beslenme konusunda çok düzenli bir işleyiş var hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.