Başkan Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirlerden kıyılara ve Anadolu'ya göçün olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için tüm kolluğu seferber etti. Ramazan Bayramı sonuna kadar polis ve jandarmanın, gidenlerin izole olup salgının yaymasını önlemek için sıkı denetimi sürdürecek. Apartman ve site içi görüşmelerin bile önüne geçilmesine çalışılacak.

Kaymakam Ürkmezer'den Başkan Özçelik'e ‘Hayırlı Olsun’ Ziyareti Kaymakam Ürkmezer'den Başkan Özçelik'e ‘Hayırlı Olsun’ Ziyareti

HASTANE BAŞVURULARI YÜZDE 30 DÜŞTÜ:

Salgın ile mücadele kapsamında alınan kısıtlama kararlarının sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Hastaneye başvurular yüzde 30 düştü.

İSTANBUL'DA YÜZDE 40 İNDİ:

Türkiye'deki tüm vakaların yüzde 40'ının çıktığı İstanbul'da vaka yayılım hızının azalması (Türkiye'deki vakaların yüzde 40 idi şimdi yüzde 30'a geriledi) Türkiye genelini de etkiledi. Türkiye'deki günlük vakalar yüzde 25-30, test pozitiflik oranı yüzde 11-12'lere inerken, hafta sonu bu oranın yüzde 8'ler civarında olması bekleniyor.

VAKALAR HIZLA DÜŞECEK:

Tam kapanmanın sonuçları ise bu hafta sonundan itibaren ortaya çıkmaya başlayacak. Vaka sayılarının hızla düşmesi, buna paralel olarak önce hasta, ağır hasta, ardından da ölümlerin (iki hafta daha yüksek olacak) azalması bekleniyor.

HEDEF 100'ÜN ALTI:

Türkiye'de yüz bin nüfusa düşen günlük vaka sayısı şu anda 400-500'ler civarında. Bunun 100'ün altına düşmesi gerekiyor. Bayram sonunda bu sayıya ulaşılabileceği hesaplanıyor.

19 MAYIS UZATMASI:

Günlük vaka sayılarının Ramazan Bayramı sonrasında 10 binlerin altına, daha sonra da 5 binlere ineceği hesaplanıyor. İstenen sonucun alınamaması halinde 19 Mayıs'ı içine alacak şekilde kapanmanın bir hafta daha uzatılması konuşuluyor.