Sokaktaki hayvanların düzenli olarak besleme ve bakımlarını yapan Gazipaşa Belediyesi ekipleri, hayvan severlerin de sıklıkla vurguladığı kısırlaştırma operasyonlarını gerçekleştirmeye başladı. Hafta sonu Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat,  Veteriner Hekim Ali Tarık Tepe ve Tabiat ve Hayvan Severler Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonda, sekiz tane sokak hayvanı kısırlaştırıldı. 

‘‘Sokaktaki canlarımız bizim için çok değerli’’

Konuyla ilgi açıklama yapan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ‘‘Belediyemiz Veteriner Hekimi Sinem Polat,  Veteriner Hekim Ali Tarık Tepe ve Tabiat ve Hayvan Severler Derneği iş birliğiyle sokak hayvanlarımızın kısırlaştırma operasyonlarını steril bir ortamda gerçekleştirdi. Sokaktaki canlarımız bizim için çok değerli. Onların sağlıklı yaşaması için çaba gösteren hekimlerimize, derneğimize ve emeği olan herkese çok teşekkür ederim.’’ Sözleriyle sokak hayvanları için çabası olan herkese teşekkür etti.

‘‘Sokaktaki patili dostlarımızın kısırlaştırılması, trafik kazalarının, yavru ölümlerinin ve sokaktaki mevcut sayının kontrolü açısından ciddi öneme sahiptir.’’

Yapılan operasyonla ilgili açıklama yapan Veteriner Hekim Sinem Polat ‘‘Kısırlaştırma operasyonu can dostlarımızın yaşam sürelerini uzatan ve kaliteli yaşam sürmelerini sağlayan bir işlemdir. Kısırlaştırılmamış kedi ve köpeklerde basit jinekolojik problemlerle başlayan ve kansere kadar ilerleyen ciddi sağlık sorunlarını sıklıkla görmekteyiz. Sokaktaki patili dostlarımızın kısırlaştırılması, trafik kazalarının, yavru ölümlerinin ve sokaktaki mevcut sayının kontrolü açısından ciddi öneme sahiptir. Kısırlaştırma operasyonunun, sokaktaki sevimli dostlarımızın hem kendi sağlıkları için hem de halk sağlığı açısından olumlu etkileri vardır. Bu nedenle kısırlaştırılmalarını önemsiyoruz.’’ sözleriyle kısırlaştırma işleminin öneminden bahsetti.

Alanya’da Seçime Günler Kaldı! Oy Kullanmayanların Cezası Ne Kadar? Alanya’da Seçime Günler Kaldı! Oy Kullanmayanların Cezası Ne Kadar?

Gazipaşa Belediyesi Veterinerlik hizmetleri birimi, sokak hayvanlarının kısırlaştırılma işlemlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğinin bilgisini verdi.