Karar, toplu taşıma esnafları tarafından sevinçle karşılanırken, Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Mustafa Şahin, dolmuş ve minibüslerde eski düzene dönülmesinin memnun olduklarını belirtti. Kararın toplu ulaşım esnafına hayırlı olmasını, bol kazançlar getirmesini dileyen Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Şahin, “Araçta bulunan koltuk sayısının yüzde 50’si kadar yolcu alma kuralı, İçişleri Bakanlığının genelgesiyle kaldırılmıştır. Ancak bu durum, tedbirleri elden bırakmamıza sebep olmasın. Genelgede yayınlanan maske kullanımı, temizlik ve hijyen kurallarına titizlikle dikkat edilsin. Şoförlerimiz, hem kendilerini hem de yolcuları düşünerek, tüm kurallara uysun. Normalleşme dönemine geçtik. İnşallah yakın zamanda da normal hayatımıza dönüş yaparız. O zamana kadar tedbiri elden bırakmamak gerekiyor” dedi.

SERVİS ŞOFÖRLERİ MAĞDUR OLDU

Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Mustafa Şahin, öğrenci servislerine de müjde verdi. 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle, 2020/2021 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde servis araçlarından, ‘Yol Güzergah İzin Belgesi’ ücretinin alınmayacağını belirten Başkan Şahin, “Biliyorsunuz, korona tedbirleri kapsamında okulları uzun süredir kapalı olması nedeniyle, servis şoförlerimiz de işini kaybetti, mağdur oldu. Ulaşım sektöründe, belki de en büyük darbeyi okul servis şoförlerimiz aldı.  İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle birlikte, 1 Eylül itibarıyla önümüzdeki eğitim öğretim yılında servis araçlarından, yol güzergah izin belgesi ücreti alınmayacak olması, bir nebze de olsa servis esnafımıza destek oldu” diye konuştu.

TAKSİCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Mustafa Şahin, ticari taksiler için de getirilen kurallara uyulmasını önemle vurguladı. Başkan Şahin, “Taksi şoförlerimiz, hem kendileri hem de yolcular için belirlenen kurallara aynen uymalılar. Ayrıca biliyorsunuz, Gazipaşa Havalimanı’da yarın uçuşlara açılıyor. Bu vesileyle, havalimanı taksicilerimize de hayırlı işler diliyorum. Onlar da uzun zamandır çalışamadılar. Biz bu süreçte ulaşım veya diğer sektörlerdeki esnafımızın her zaman yanında olmaya gayret ettik. Gerekli yardımları, elimizden geldiğince ulaştırmaya çalıştık. İşyerleri açılan esnafımıza da hayırlı kazançlar diliyorum. Bir ihtiyacı, eksiği, talebi olan varsa bize ulaşabilir, elimizden geldiği kadar maddi-manevi desteğimiz her zaman devam edecek” dedi.