Türkiye’ye Balkanlar üzerinden gelen yağış yüklü bulutlar kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan şehirlere adeta can suyu oldu. Tarımsal üretimden yaşamsal faaliyetlere kadar milyonlarca insanın gündeminde olan yağışlar devam ederse genel itibariyle önümüzdeki birkaç yıl için su sorunu yaşanmayacak. Devam etmemesi durumunda ise uluslararası kuruluşlar başta olmak üzere Türkiye için felaket senaryoları masada.

SON HAFTA İYİ GELDİ

Kurak geçen mevsimleri arka arkaya yaşayan Türkiye’de son gelen yağışlar yeterli olarak görülmese de tarımsal arazilere iyi geldi. Antalya’da bazı seraları sel suları teslim alsa da yer altı sularına büyük katkı sağlayan yağışların miktarları da belirlendi.

ALANYA REKOR KIRDI

Türkiye’de son 5 günde yağan yağışlarda en çok yağış alan bölge 14 Ocak tarihinde Adana’nın Saimbeyli Beldesi oldu. 15 Ocak tarihinde ise Hatay Dörtyol en çok yağış alan bölge olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de 16 Ocak tarihinde ise iki rekor Alanya’da bir araya geldi. Söz konusu tarihte Alanya, tüm Türkiye'nin en yüksek yağış ortalamasını yakaladı ayrıca aynı gün Türkiye’de en çok yağış alan bölge oldu.

İŞTE O RAPOR