-ÖZEL HABER-

TÜRKDOĞAN SORUNLARI DİLE GETİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında, otogar esnafının sorunlarına değinmişti. Türkdoğan, otogar esnafının kiralarının yalnızca 6 ay yapılandırıldığını ancak bunun yetersiz olduğunu belirtmiş ve yetkili isimleri bu konuda çalışma yapmaya davet etmişti. Türkdoğan ayrıca, otogar esnafına çay ve kahve yapmanın yasaklandığını bu yüzden çalışanların mağdur olduğunu söylemişti. Türkdoğan, 19 Ekim 2020 tarihinde tüm otogar esnafına konuyla ilgili dağıtılan bir uyarı metnini de paylaşmıştı.

KARADAĞ: BU MADDE KALDIRILACAK, ZATEN CEZA YAZILMIYOR

Türkdoğan’ın açıklamalarına ilk yanıt CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’dan geldi. Yapıcı eleştirilerinden dolayı mevkidaşı Mustafa Türkdoğan’a teşekkür eden Karadağ, “Bu yapıcı eleştiriler mutlaka yerine getirilmeli. Otogardaki sorunu biz de daha önce tespit ettik” demişti.

Karadağ; kararın önceki belediye döneminde alındığını vurgulayarak, Ulaşım AŞ ve Otogar Müdürlüğü ile görüştüğünü, yakında yeni bir sözleşme yapılacağını söylemişti. Karadağ, “Sözleşmede bu maddenin çıkartılmasını rica ettim. Bu soğuk kış gününde oradaki esnafın sıcak çay içmesi mutlaka sağlanmalı. Pandemi nedeniyle müşteriye ikram söz konusu olmayacak. Kendilerinin ihtiyacını giderecek kadar çay, kahve şu an hazırlanabiliyor. Herhangi bir cezai işlem de söz konusu değil” dedi.  

BELGE İLE SÖZLER UYUŞMUYOR

Coşkun Karadağ’ın böyle bir ceza yazılmadığını ve esnafın çay, kahve yaparak içebileceği sözlerinin, Mustafa Türkdoğan’ın gösterdiği belge ile uyuşmaması ise kafaları karıştırdı. Tüm otogar esnafına 19 Ekim 2020 tarihinde Antalya Ulaşım AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Filiz imzalı dağıtılan belgede esnafın çay ve kahve yapamayacağı, eğer yakalanırlarsa iki kez uyarı cezası, üçüncüde ise sözleşme feshi cezası uygulanacağı belirtilmişti. Otogar esnafı, “Madem ceza yazılmıyor ve bu madde kaldırılacak, neden bize böyle bir uyarı metni gönderildi ve konuyla ilgili denetim yapılmaya devam ediyor?” diye kafalarının karıştığını dile getirdiler.

DEMİRCİ: ÇAY, KAHVE İÇMEK GÜVENLİK AÇISINDAN YASAK

Bu kafa karışıklıklarının üzerine bir açıklamada Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci’den geldi. Demirci, Türkdoğan’a verdiği yanıtta, çay kahve makinesi ve ısıtıcı kullanılamasının yeni bir şey olmadığını, güvenlik açısından yıllardır yapılan bir uygulama olduğunu söyledi. Karadağ’ın "kullanmak serbest ve bu madde kaldırılacak" açıklaması sonrası bir başka CHP’li Demirci’nin "yıllardır yasak ve güvenlik açısından tehlikeli" demesi otogar esnafının bir kez daha kafasını karıştırdı.

ESNAF: BİZ NE YAPACAĞIMIZI ANLAMADIK?

Aynı partiden iki ismin farklı açıklamalar yapmasını anlamadıklarını belirten esnaflar, “Önce Ulaşım AŞ bir yazı dağıtıp kullanmak yasak diyor, sonra CHP İlçe Başkanı açıklama yaparak o maddeyi kaldıracağız, kullanabilirsiniz diyor. Şimdi de Meclis Üyesi kullanmak tehlikeli, zaten yıllardır olan bir yasak diyor. Biz ne yapacağımızı anlamadık. Aynı partiden isimler farklı açıklamalar yapıyorlar.” diye sordular.

KİRA KONUSU DA KAFALARI KARIŞTIRDI

MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin otogar esnafına 6 aylık bir yapılandırma yaptığını ve bunun yetersiz olduğunu yeni adımlar atılması gerektiğini dile getirmişti. Konuyla ilgili CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ bir açıklama yapmazken, Meclis Üyesi Erkan Demirci ise 6 taksitli ve 12 aylık bir ödeme takvimi yapıldığını söyledi. Mustafa Türkdoğan’ın esnaf adına daha fazlasını talep etmesine rağmen Demirci’nin sadece mevcut durumu aktardığı açıklaması esnaflar arasında tatminsizlik yarattı. Otogar esnafı bu yapılandırmanın yetersiz olduğunu bir kez daha dile getirerek, şartların daha da iyileştirmesi gerektiğini savundular ve tüm sorunları ile yakından ilgilenen Erkan Demirci’nin konuyla ilgili çalışma yapmasını istediler.

1 LİRALIK DESTEK ARAŞTIRILACAK

Mustafa Türkdoğan’ın gündeme getirdiği konulardan bir diğeri ise akıllı kart uygulanan otobüslerde Büyükşehir’in Antalya merkez ilçelerde uyguladığı 1 Liralık mazot yardımının Alanya’da yapılmamasıydı. Bu konuda da Büyükşehir’i göreve davet eden Türkdoğan, kart uygulaması yapılan Alanya’da da 1 Liralık yardım yapılmasını esnaflar adına talep etmişti.

Bu konuya cevap ise yine Erkan Demirci’den geldi. Demirci, Antalya’da kart gelirlerinin belediyeye gittiğini ancak Alanya’da gelirin esnafa kaldığını söyledi ve bu şekilde bir denge kurulduğunu söyledi. Bir esnafın kilometre olmasa bile mazot desteği olması gerektiğini ve Büyükşehir’in sadece yapılan kesintileri kaldırdığını söylemesi üzerine ise Demirci konuyu araştıracağını söyledi.  

İŞTE O BÖLGE: