Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu.Maskelerin çıkacağı tarihle ilgili konuşan Bakan Koca, "Virüsün halen aramızda dolaşımda olduğunu unutmamalıyız. Daha ağır bedeller ödememek için ağır ağır normal hayata dönme çabasında olduğumuzu aklımızdan çıkarmayalım. Bundan sonra bireysel tedbirler çok daha önemli olacak. Kendi tedbirimizi alarak normalleşmeye başlayacağız. Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz bu yaz olacak" ifadelerini kullandı.

"YAZ SONUNDA GÜZEL GÜNLER YAŞAYACAĞIZ"
Salgının hastalık yükü kadar sosyal yükü altında da yorulduk. Aşı programının başarıyla ve planlandığı hali ile yürütülebilmesi halinde yaz ayları sonunda salgından değil daha güzel günlerden bahsedeceğimiz, salgını ülke gündeminden de bireysel gündemlerimizden de çıkaracağımız görünür oldu.

Aydoğan Ailesinin Acı Günü! Anneleri Hayatını Kaybetti Aydoğan Ailesinin Acı Günü! Anneleri Hayatını Kaybetti

KOCA'DAN AŞI ÇAĞRISI
"Bunu başarıyla hayata geçirebilmek için sizden tek bir yeni talebim var: Lütfen aşı sırası gelen vatandaşlarımız aşılarını olsunlar. Yerli aşı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Aşı çalışmalarının son safhası olan Faz-3 insan deneyleri başlayacak olan TÜSEB desteği ile geliştirilen aşı adayımız çalışma ürünü olarak üretildi ve son testleri yapılmaktadır. Testlerden başarı ile geçer geçmez klinik kullanımı en kısa sürede başlayacaktır.