Türkiye'de 17 Mayıs tarihi itibariyle yeni normalleşme sürecine geçildi. Sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere pek çok kısıtlamanın hafifletilmesi beklenen Kabine Toplantısı ise bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek.

Kritik toplantı öncesinde yeme-içme ve eğitim sektörlerinden de öneriler gelirken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına çevrildi. Bakanlar Kurulu Toplantısı olarak da bilinen Kabine Toplantısı'nın ana gündem maddesini yeni normalleşme kararları oluşturacak.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda 1 Haziran sonrası normalleşme takviminin ana gündem maddesi olacak. Bu sebeple Kabine Toplantısı'nın 31 Mayıs Pazartesi günü yapılacak.

1 HAZİRAN SONRASI NORMALLEŞME NASIL OLACAK?

-Vakalardaki azalma devam ederse 1 Haziran'dan sonra restoran ve kafeler kişi sınırlamasıyla yeni normali karşılayacak. Haziran ayı için ilk doz aşılamada büyük bir aşama kaydedilmesi beklenirken, bu durum otomatik olarak 1 Haziran sonrası yasakları da etkileyecek.

-Düğün yapmak için Kabine toplantısından çıkacak kararı bekleyen çiftlere de 1 Haziran sonrası müjde verilebilir. Bu müjde gelirse düğün salonları belli misafir sayısına göre hizmet verebilecek.

-İlk etapta açık alanlarda düğünlerin yapılması beklenirken, aşılamanın artmasıyla birlikte bu durumun kapalı düğün salonlarına kadar ilerlemesi bekleniyor.

-Vaka sayılarında düşüş bu hızla devam ederse, halı sahalar, spor salonları, yüzme havuzları kapılarını yine müşterilerine açabilecek.

-Normalleşme adımları hızlanırken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu da çalışmalarına hız verdi. Bilim Kurulu'nun üzerinde çalıştığı konularla ilgili edinilen bilgiye göre, normalleşme sürecinin başlayacağı haziran ayından itibaren sahillerde, parklarda, bahçelerde, kişiler arası iki metre mesafe varsa, insanlar artık maskesiz oturabilecek ya da dolaşabilecek.

Vali Şahin Açıkladı! 2 Milyona Yakın Vatandaş Sandığa Gidecek Vali Şahin Açıkladı! 2 Milyona Yakın Vatandaş Sandığa Gidecek