Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu ( MGK) toplantısı sona erdi. 3,5 saat süren toplantıya Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangın bölgesinde bulunmaları sebebiyle katılmadı. 

ORMAN YANGINLARIYLA İLGİLİ İLAVE TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının ardından bir bildiri yayınlandı. Bildiride, "Orman yangınlarına karşı yürütülen mücadele gözden geçirilmiş; hadisenin tabii seyri yanında ülkemiz içindeki ve dışındaki dezenformasyonu da değerlendirilerek bu çerçevede alınabilecek ilave tedbirler görüşülmüştür" denildi.

KIBRIS'TA AKTÖRLER ÇÖZÜME DAVET EDİLDİ
Bildiride Kıbrıs'la ilgili, "Meseleye taraf olan aktörler, uzlaşmaz yaklaşımlarında ısrar etmek yerine çözümün parçası olmaya davet edilmiştir" ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabinede Konuştu! ‘’Bu Cinayetin Failleri Hesap Verecek’’ Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabinede Konuştu! ‘’Bu Cinayetin Failleri Hesap Verecek’’

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ HİMAYE EDEN ÜLKELER KINANDI
- PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünü himaye ederek, bölgemizdeki barış ve istikrarı hedef alan saldırılarını sürdürmeye teşvik eden ülkeler şiddetle kınanmıştır.

- Sınır güvenliğine yönelik ilave adımlar görüşüldü.

- Ermenistan'a, saldırgan söylem ve eylemlerini terk ederek, taahhütlerine sadık kalması, bölge ülkeleriyle iş birliğini geliştirme çağrısında bulunulmuştur.