Alanya Müftüsü İhsan İlhan, Din Görevlilerine vakit namazları ve Cuma namazı öncesi ve sonrasında vatandaşlarımıza zaman zaman gerekli uyarı ve hatırlatmaların yapılması gerektiğini belirterek alınan tedbirlerden asla taviz verilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından belirlenen kriterlere göre ilimizin yüksek riskli (turuncu) kategoride yer aldığını, bir an önce düşük riskli (mavi) kategoriye geçilmesinin elimizde olduğunu belirten Müftü İlhan şu ifadelere yer verdi:

“ Korona virüs (Covid-19) salgınının yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla camilerde ve Kur’an Kurslarında alınan tedbirleri yerinde incelemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda görevlilerimize ve vatandaşlarımıza gerekli hatırlatmaları yapıyoruz. Camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda korona virüs’e karşı uyarıcı afiş ve yazılar vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin rahatlıkla görebileceği alanlarda bulunuyor. Camilerimizde de sosyal mesafeye uygun bir şekilde gerekli işaretlemeler ilk andan itibaren yapılmış ve gerekli tedbirler alınmış durumda. Camilerimizde cemaatimiz de COVID-19 tedbirlerine en üst seviyede riayet ediyor. Yeni normal dönemde bazı kısıtlamalar kalksa da  de virüs hala varlığını sürdürüyor. Bizler de virüs’ün yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla tedbirlerimizden asla taviz vermememiz gerekiyor. Ancak bu şekilde yüksek riskli kategoriden düşük riskli kategoriye geçebiliriz. Yaşadığımız salgın hastalık karşısında hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdekileri korumak için tedbirlerimizi elden bırakmayalım. Yüce Rabbim, tüm insanlığı bu tür salgın hastalıklardan, bela ve musibetlerden muhafaza buyursun.” Dedi.