Maskeli Şebnem ismiyle açtığı sosyal medya hesabından kök hücre ve kan bağışıyla ilgili farkındalık oluşturacak paylaşımlar yapan ve yüzlerce kanser hastasına pozitif enerjisiyle umut olan Alanya HEP Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şebnem Köseoğlu düzenlenen törenle anıldı. Maskeli Şebnem’i anma programında katılımcılar tek, tek hatıralarını ve duygularını paylaştılar. Konuşmalar sırasında duygusal anlar yaşandı. Daha sonra Şebnem Köseoğlu’nun öğrencileri tarafından ve törene katılamayan arkadaşları tarafından hazırlanan video ve video mesajlar barkovizyon aracılığı ile katılımcılarla paylaşıldı. Törenin sonunda Maskeli Şebnem’in büyük emekleri olan AHEP üniversitesi konferans salonu Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi TokuşALKÜ Rektörü Prof Dr Ekrem KalanAHEP Üniversitesi RektörüDr Ali Ekrem ÖzkulAHEP Eski Rektörü Mehmet Durdu Öner ve Köseoğlu ailesi tarafından açılırken, anne Köseoğlu göz yaşlarına hakim olamadı.

ÖZKUL: ‘ŞEBNEMİN DÜZENLEDİĞİ BİR ETKİNLİKTE AĞIRLAMAK İSTERDİK’

Anma töreninde konuşma yapan Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, "Bu kuruma gelirken ilk karşılaştığım sima Şebnem'in gülen yüzü, ışıldayan gözleri oldu. Şebnem okula dönmeyi burada düzenlediği aktivitelerine devam etmeyi bekliyordu. Pandemi döneminde çok fazla insanla temas ettiğimi söyleyerek tedbirli olmam konusunda bana uyarılarda bulunmuştu. Sevgili Şebnem'in de uyarısıyla önlemlerimizi en üst düzeye çıkardık. Sizleri Şebnem'in düzenlediği bir etkinlikte ağırlamak isterdik ama olmadı" dedi.

ÖNER: ‘ÖZÜ SÖZÜ BİRDİ’

Geçtiğimiz yıl düzenlenen diploma töreninde Köseoğlu’nun büyük emeği olduğunu belirten Alanya HEP Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, “Geçen yıl düzenlenen diploma töreninde gerçekten çok büyük bir emek verdi. Rahatsızlığı nedeniyle ben zaman zaman frenlemek istedim ama o kadar mutluydu ki çok da başarılı oldu o konuda. Hiçbir şey aksamadan diploma törenimizi gerçekleştirdiğimiz için kendisine müteşekkiriz. Gerçekten çok büyük emek verdi. Çok fazla konuşamayacağım ama Şebnem’de çok hoşuma giden bir yön vardı. Özü sözü birdi ve kafasında hiçbir zaman ikinci bir ajanda yoktu. Bir şeyi söylüyorsa gerçekten buna inandığı için söylerdi. Mekanı cennet olsun. Işıklar içinde uyusun. Tüm ailesine de sabır diliyorum” şeklinde konuştu.

SAYIN: ‘KURULUŞTA HARCI OLAN İSİMLERDEN BİRİSİ’

Alanya HEP Üniversitesi Mimarlık Bölümü Dekan Vekili Prof. Dr. Erol R. Sayın, “Alanya’da her pazartesi günü toplanan bir ‘Pazartesi Grubu’ vardır. Ben de Alanya’nın kuruluşu için mütevelli heyetindeyken ve Alanya’ya gidip gelirken o gruba dışarıdan dahil olmuştum. Serdar Köseoğlu da o grubun kadim üyelerinden biridir. Şebnem İstanbul’dan geldiğinde o grupta tanıştık. ‘Üniversiteye gel’ dedim. Üniversitemizin o zaman adı var da sanı yok. Alanya’yı çok sevdiği için sanırım kabul etti. Dolayısıyla üniversitenin kuruluşunda harcı olan kişilerden biriydi. İkimizin de arzularından biri diploma törenini görmekti. Çünkü bir üniversitenin rüştünü ispat etmesindeki iki aşamadan birisi mezuniyet töreni birisi de doktora programını açmasıdır. Birincisini birlikte görmek nasip oldu. Çok da mutlu olmuştu. İkincisini göremedi ama o programı da açacağız” ifadelerini kullandı.

HANCI: ‘O PARK ARTIK MASKELİ ŞEBNEM’İN PARKI OLACAK’

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ali Hancı konuşmasında katılımcılara müjdeli haberi duyurdu. Hancı açıklamasında şunları söyledi: “Sizlerle güzel bir haber paylaşmak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Kurulu’nun teklifiyle Alanya Belediyesi Meclisi tarafından Alanya HEP Üniversitesi’nin hemen batı kısmında bulunan parka Maskeli Şebnem isminin verilmesi bütün meclis kurulu ve siyasi partilerin oy birliğiyle kabul edildi. O par artık Maskeli Şebnem’in parkı olacak. Ben Şebnem’in öldüğüne inanmıyorum. Bana göre o bu dünyadaki görevini tamamladı ve gittiği yerde mutlaka iyilik yapıyordur. Gittiği yere güzellikler götürmüştür. Ailesine çok teşekkür ediyorum böyle bir evlat yetiştirdikleri için. Şebnem her zaman kalbimizde yaşayacak.”