Manavgat'taki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Taşağıl Mahallesi'nde etkisini artıran yangın drone ile görüntülendi. Tam o sırada bir anda alevlerin yön değiştirmesi büyük korkuya sebep oldu.

Karayoluna kadar yükselen alevler nedeniyle orman işçileri, vatandaşlar ve gazeteciler zor anlar yaşadı. İlçenin 4 farklı bölgesinde 28 Temmuz'da çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılıyor. Yoğun şekilde müdahale edilen yangın, Taşağıl Mahallesi'nde etkisini artırdı.

Uçak, helikopter, arazöz ve iş makineleriyle etkin bir çalışmanın yürütüldüğü bölgede, yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bölge halkı da söndürme çalışmalarına katılanlara destek oluyor.

Alev ve dumanın metrelerce yüksekliğe çıkması drone ile havadan görüntülendi. Görüntülerde, yangının boyutu bir kez daha ortaya çıktı.

Manavgat’ta dört gündür süren orman yangınında Kaçarlar, Taşağıl, Göğü köylerinde önceki akşam söndürülen yangın, tekrar başladı. Çam kozalaklarının yanarken patlarcasına alev çıkarması diğer bölgelere de ateşi sıçratıyor. Milliyet olarak yangınların sürdüğü bölgeleri gezdik.

Otobüs Şoföründen Alkışlanacak Hareket! Meslektaşının Unuttuğu 100 Bin TL’sini Teslim Etti Otobüs Şoföründen Alkışlanacak Hareket! Meslektaşının Unuttuğu 100 Bin TL’sini Teslim Etti

Yangının söndürüldüğü Haytalar Mahallesi’nde soğutma çalışmaları tamamlanmasına karşın Afyon İtfaiye ekipleri hazır bekliyor. Bölgede daha önce soğutulan bölgenin tekrar alev aldığı ihbarı gelmesi üzerine bekleyen ekipler, yeniden müdahalede bulunarak ateşi söndürdü. Köy sakinlerinden Hasan Kırkmaz, “Alevler dağın bir ucundan, öbür ucuna kadar geldi. Akşam helikopterle ve uçakla söndürüldü. Ama hala yer yer devam ediyor. Hayatımda gördüğüm en büyük yangındı. Üç gün söndüremedik. Yangın en son bizim köye yaklaştığında, ‘Sıra bize geldi’ diye korkmaya başladık” ifadelerini kullandı.

Yangının devam ettiği Kaçarlar Mahallesi’nin çevresi sık çam ağaçları ile kaplı olduğu için alevlere ancak havadan müdahale edilebiliyor. Çaresiz vatandaşlar yangını tepeden seyrediyor. Köylülerden Mehmet Ünal, “Her şehirden itfaiyeci, orman görevlisi geldi. Yolu bilemedikleri için biz yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ormanlardaki çam ağaçları gürül gürül yanıyor. Kozalaklar bomba gibi patlıyor yangını da sıçratıyor. Köyü her an boşaltabiliriz” diyor.

'ALLAH'IM ATEŞİ SÖNDÜR’

Çöplü-Matap bölgesinde çıkan yangın ise zaman geçtikçe büyüyor. Yangının en çok büyüdüğü yerlerden olan Göğü Mahallesi’nde zeytinlik, tarım arazileri ve ormanlar alevler içinde küle döndü. Yol kenarında kepçeler, yangının diğer mahallelere sıçramaması için çam ağaçlarını kesiyor. Dozerlerle, iş makinelerine yol açılıyor.

45 dönümlük zeytinliğine sıçrayan alevlere çaresizce müdahale etmeye çalışan Meliha Hanım, “Vah emeklerim ki vah. Bir uçak yok mu, şurayı söndürsünler. Ah neler çektik. Yüce Allahım, şu ateşi söndür” diyerek göz yaşı döktü.  Eşi Mehmet Bey ise, “Gözümüzün önünde yıllarca emek verdiğimiz zeytinliklerimiz yanıyor. Emeğimiz gözümüzün önünde gözümüzün önünde kül oluyor. Dört gündür bir yangın söndürülmez mi?” diyerek sitemlerini dile getirdi.

Ateşin içine atlayan aile, alevlere de aldırış etmeden zeytinliğe, damacana su ile müdahalede bulunmaya çalıştı. Ama alevlerin yükselmesi üzerine göz yaşları arasında bölgeyi terk etti.