Güzelbağ Mahallesi'nin belde olduğu dönemde Belediye Başkanlığı yapan, önceki dönem Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, Milli Parklar görevlisi Kamil Bayır ile nesli tükenmekte olan bir kızıl geyiği avladı. Avdan sonra sosyal medya hesabından “Devlete bir kuruş borcu olmayan bütün avcı dostlarıma rastgele diyorum” diye paylaşım yaptı. Kula’nın paylaşımına bir çok kesimden tepki yağdı.

Mehmet Kula bu eleştirilere yanıt vererek, "Ben yasal olmayan hiçbir şey yapmadım. Devletin izin verdiği miktarda ücretini ödemek koşuluyla yasal bir avlanma yaptık. Zaten avlandığımız hayvan yaşlı, devletin izin verdiği hayvanlar da onlar" dedi.

“ÖDEDİĞİMİZ PARA YİNE HAYVANLARA GİDİYOR”

Kula açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Devletin izin verdiği miktarda ücretini ödemek koşuluyla yasal bir avlanma yaptık. Zaten avlandığımız hayvan yaşlı, devletin izin verdiği hayvanlar da onlar. Onların avlanmasıyla genç hayvanların önünü açmak için yaşlıların avlanılmasına izin veriliyor. Ben devlet adamıyım, yanlış, yasal olmayan bir şeyi asla yapmam. Devletin polisi, jandarması var, yanlış bir şey yapmış olsam zaten müdahale edilirdi. Benim gibi avlanma yapan avcıların ödediği parayı, devlet hayvanlara yem su gibi ödemelerde kullanıyor. Tepki verenlerin amacı üzüm yemek değil, bağcı dövmek. Dünyada bu avlanma şekli av hayvanının olduğu bütün ülkelerde var. Unutmasınlar; giydikleri ayakkabı hayvan derisi, giydikleri kürkler hayvan derisi, kasaptan aldıkları et hayvanlardan elde ediliyor. Avcılar toplumun en düzgün insanlarıdır. Bir lira devletin herhangi bir kurumuna borcun olsa ne ruhsat ne de belge alabilirsin. Fincancı katırları ürktüğüne göre yanlış yolda değiliz."