19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Konyaaltı’nda da büyük bir coşkuyla kutlandı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle kutlamalar bu yıl evlerde gerçekleştirilirken, Türkiye genelinde vatandaşların katılımıyla saat 19.19’da balkonlardan İstiklal Marşı’nı okuma etkinliğine Konyaaltı ilçesinde yoğun katılım oldu. Konyaaltı Uluç Mahallesi’nde, Nadirkent ve Güneykent sitesi sakinleri, bahçelerini Atatürk ve Türk bayraklarıyla donattı. Saatler 19.19’u gösterdiğinde ise vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından ise İstiklal Marşı’nı okudu. Vatandaşlar marş ve türkülerle evlerinin balkonlarından 19 Mayıs coşkusunu yaşadı. 

GENÇLER GELECEĞE UMUTLA BAKMAMIZI SAĞLIYOR 

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, koronavirüs nedeniyle bayramların bu yıl evlerde kutlanmak zorunda kalındığını söyledi. Evlerde de olsa milli değerleri her zaman yaşatmak adına belediye olarak etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Esen, Konyaaltı’nda yaşayan  vatandaşların, etkinliklere balkonlardan büyük katılım sağladını söyledi. Son olarak Türkiye genelinde düzenlenen İstiklal Marşı okuma etkinliğine Konyaaltı’nda vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Esen, “19 Mayıs’ın 101’inci yılında saat 19.19’da halkımızın katılımıyla İstiklal Marşı’mızı balkonlarımızdan okuduk. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bugünler de geçecek, bayramlarımızı daha büyük coşkuyla yine meydanlarda kutlayacağız. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi. 

MOBİL KORTEJ EŞLİĞİNDE FENER ALAYI

Başkan Semih Esen, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı Varyant’tan başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda sonra eren temsili ‘Bandırma Vapuru’ ile mobil kortej eşliğinde gerçekleştirilen fener alayına katıldı. Başkan Esen, balkonlarından etkinliğe  eşlik eden vatandaşları selamlayarak, bayramlarını kutladı.