Her yıl Kasım ayının ikinci pazartesi başlayan ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ nedeniyle Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde bir etkinlik düzenlendi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2020 yılında kütüphaneden kitap alarak okuyan 6 öğrenciyi tebrik ederek hediyelerini verdi.

İlkokul ve ortaokul olmak üzere iki kategoride değerlendirilen öğrenciler ve aileleriyle önce keyifli bir sohbet eden Başkan Yücel, belediyenin eğitim alanındaki yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi.

“3 KÜTÜPHANEMİZ VAR, BİR TANESİ DE YOLDA”

Emine Hacıkura Kütüphanesi, Mahmutlar Kütüphanesi ve Demirtaş Hikmet Mustafa Akın kütüphanelerine ilave olarak Konaklı Kültür Merkezi’nde de yeni bir kütüphane yaptıklarını ve en kısa zamanda hizmete gireceğini müjdeleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “İnsan odaklı çalışıyoruz” dedi.

“ETÜT MERKEZİMİZİN İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR”

“Güllerpınarı Mahallesi’nde 20 derslik, 6 sanat atölyesi, kütüphane ve konferans salonundan oluşan çok kapsamlı bir öğrenci etüt merkezi yapıyoruz” diyen Yücel, projenin en kısa zamanda tamamlanıp öğrencilerin hizmetine sunulacağını kaydetti. Merkezde, özellikle lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik dersliklerin düzenlendiğini vurgulayan Yücel, “Ev hanımlarının ev ekonomisine katkı sağlamaları için üretim yapabilecekleri 6 sanat atölyesini de hizmete sokacağız” ifadelerini kullandı.

“68 KÖYDE HİÇBİR ÇOCUĞUMUZU AÇIKTA BIRAKMADIK”

Altyapı hizmetlerindeki başarılı çalışmaları kadar sosyal belediyecilikte çok başarılı hizmetlere imza attıklarına dikkat çeken Yücel, “68 köyümüzde hiçbir kız çocuğumuzu açıkta bırakmadık. Oba Kız Öğrenci Yurdumuzu hizmete sokarak merkeze uzak mahallerdeki çocuklarımızın lise ve üniversiteye gidebilecekleri yolu açtık” dedi. İnsan odaklı hizmetlere ağırlık verdiklerinin altını bir kez daha çizen Başkan Yücel, el sanatları atölyelerinin yanı sıra 2 bin engelli vatandaşa da hizmet verdiklerini hatırlattı.

KÜTÜPHANE ÜYELİK KARTLARI YENİLENİYOR

Kütüphane üye işlemlerinin yeni alınan otomatik cihazla yapıldığını ve bu kapsamda da üyelik kartlarının yenilendiğini söyleyen Yücel, “Kütüphanelerimizde 35 bin kitap var. Son 5 yılda 16 bin kitap kaydedildi. 15 bin kayıtlı üye öğrencimiz bizden hizmet alıyor. Son 5 yılda 124 bin 953 vatandaşımız kütüphanelerimizi ziyaret etmiş” ifadelerini kullandı. Yücel konuşmasını ardından öğrencileri tebrik ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.