Ürkmezer, Siber Güvenlik Teknoloji Merkezi Halkla İlişkiler Başkanı Musa Öğütçü, Mütevelli Heyeti Üyesi Celal Taşkın ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ünsal tarafından karşılandı. Proje hakkında bilgi alan Ürkmezer, yakında tamamlanacak olan inşaatı gezdi.

Alaaddin Keykubat Siber Akademi Vakfı, ülkemizde ve dünyada önemi her geçen gün artan siber güvenlikle ilgili ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün karşılanması ve konuyla ilgili yazılımların geliştirilmesi amacıyla öncelikli olarak zihinsel yetileri yüksek engelli bireylerin sahip oldukları potansiyelleri ortaya çıkararak ülkemize kazandırılması ve ülke savunmasına katkı sağlanması amacıyla 2018 yılında Alanya’da kuruldu.

Ülkemiz için hayati önem arz eden savunma, elektronik haberleşme, enerji, kritik kamu hizmetleri, su yönetimi, ulaştırma, bankacılık, finans gibi kritik altyapıların siber saldırılardan korunması için ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün karşılanmasına yönelik olarak, siber güvenlik alanında engelli engelsiz karma yapıda verilecek eğitimle ülkemize önemli değerler kazandırılması yanında, karma eğitim yapısıyla toplumsal entegrasyona da önemli katkı sağlayacak olan proje çok yakında Alanya ve çevresi için cazibe merkezi olacaktır.

2016 Yılında, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile yapılmış olan protokol kapsamında engelli engelsiz karma eğitim modelinde gerçekleştirilen tanıtım nitelikli siber güvenlik eğitimi verildi. Eğitimin tamamlanmasından sonra Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Aselsan, Havelsan ve Savunma Sanayii Başkanlığının katılımıyla “Siber Güvenli Yaşam Paneli” düzenlendi.

Kaymakam Ürkmezer, "Bugün burada çok güzel bir çalışmanın yakında ilgililerle buluşacağını görmek beni çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, engelli vatandaşlarımızın eğitim alıp faydalanabileceği, öğrenebileceği bir konuda proje geliştiren Vakfımızı kutluyorum. Ayrıca bu tesis, konuya ilgisi olan herkese yönelik çalışmaların yapılacağı bir yer olacak, eğitim alanların etkin bir görev alacağını ve ülkemizin ihtiyaçlarına dönük de yerinde bir çalışma olduğunu düşünüyorum" dedi.