Mart ayı geldi, yeni normalleşme için Türkiye mart ayını heyecanla bekliyordu. 7'den 70'e herkesin gözü kulağı Kabine toplantısında... Herkesin cevap aradığı soru ise "Kabine toplantısı ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta açıklama yapacak?" şeklinde... İşte ayrıntılar...

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Bir sonraki Kabine toplantısının tarihi belli oldu. Yeni normalleşmenin detaylarının paylaşılacağı Kabine toplantısı 1 Mart Pazartesi (bugün) yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 19.30 gibi halka seslenmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak kararlar ile Bilim Kurulu’nun belirlediği kriterler çerçevesinde “düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli” olmak üzere kategorize edilen illerde, salgının seyrine göre kaldırılacak kısıtlamalar ya da uygulanacak ek tedbirler netleşecek.

YERİNDE KARAR

Sunulan bilgiler ışığında kabinede, “yerinde karar” ilkesi doğrultusunda hangi illerde kademeli normalleşmenin başlatılacağı belirlenecek. Özellikle düşük riskli illerde sokağa çıkma kısıtlamalarının gevşetilmesi, restoran ve kafelerin belli koşullarda açılmasına izin verilmesi bekleniyor.

HAFTA SONU KISITLAMASI

Yol haritası kapsamında sokağa çıkma sınırlamaları, hafta sonu uygulamasından başlayarak illerdeki risk durumu dikkate alınarak aşamalı şekilde kaldırılacak.

Kabinenin gündemindeki bir diğer önemli konu ise, daha önce bugün başlayacağı duyurulan, ancak 2 Mart’a (yarın) ertelenen yüz yüze eğitim olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, bugün eğitim öğretime geçişi planlanan tüm okullarda yüz yüze eğitim ve sınavlara illerin salgın koşullarına göre 2 Mart’ta (yarın) başlanacağını açıklamıştı.