Alanya'nın Mahmutlar Mahallesinde Al jazeera emlak sahibi Kamil Çiçek, Mahmutlar Mahallesi Atatürk caddesi üzerinde yaşanan otopark sorunuyla alakalı bir yazı kaleme alarak, vatandaşların sıkıntılarını dile getirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çiçek;

"Hedef Avrupa standartları, gerçekte Burundi ülkesi gibi yaşamak”

“Saygı değer büyüklerim idarecilerim ve kıymetli sosyal medya takipçilerim. Bu yazımda ülkemizi ilgilendiren bir meseleyi Alanya/Mahmutlar’dan bir örnekle gündeme getirmek istiyorum. Bilindiği üzere Mahmutlar mahallesi, Atatürk Caddesi yıllarca bakımsız kalmış, akabinde Alanya belediyesi, bisiklet yolu ilave etmiş, parke ile döşenmiş görsel olarak çok güzel bir cadde uygulaması yapmıştı. Araç sürücüleri ve esnaf bu yüzden çok mağdur olmuş, gelen şikayetler üzerine bisiklet yolu iptal edilmiş ve yolun bu kısmı tekrar araçların kullanımına açılmıştır. Zaten bisiklet yolu varken de esnaf ve vatandaş aracını mecburen bisiklet yoluna park ediyordu. Buraya kadar her şey normal. Bu yolda her iki tarafa araç parkı yapılsa dahi seyir eden karşılıklı iki araçta rahatlıkla geçebilir, tek yön de değil. Ama maalesef bu cadde üzerinde markete giren birisi, marketine veya işyerine malzeme indiren esnaf ta ceza yemekten kurtulamıyor. Sosyal medyada her gün bir arkadaş yediği cezaları paylaşıyor ama hâlâ bir çözüm yok. Hatta bir arkadaşa üst üste 5 tane ceza geldiği halde kimsenin umurunda değil.

Aynı cadde de aynı mesele yüzünden bana da iki ceza birden geldi. Bu cadde üzerinde bir esnafa 15 dk uğrayıp çıktım. Trafiği engellemedim, tehlikeye sokmadım. 2 km’lik bir cadde üzerinde, 15 dk’lık bir iş için aracımı nereye park edebilirim. Zamanında otopark yapılmamış, 12 şer katlı binaların altında otopark yok. Ne yapalım, araç kullanmayalım mı? Cezayı öderiz sorun değil, devletimize helâl olsun. Zaten aylık 2.000 TL yakıt kullanarak bu yakıttan devletimize 1.000 TL vergi ödüyoruz. Burada ki ilgili makamların sorumsuzluğu yüzünden niye her şey de olduğu gibi yine yüce devletimiz töhmet altında kalsın. Fahri trafik müfettişliği diye bir birim oluşturulmuş, burada görevli, ceza yazmaktan zevk alan zevatın kullandığı plakasız araç defalarca sosyal medyaya düştü.

Milli Savunma Bakanlığı Duyurdu! Oranın Adı Artık 'İncirlik Üssü' Değil Milli Savunma Bakanlığı Duyurdu! Oranın Adı Artık 'İncirlik Üssü' Değil

Bu cadde de bisiklet yolu iptal olunca, diğer park eden araçları görünce, her şey normale dönmüş park edilebilir diye düşündüm. Bulunduğum yerde park yasak tabelası görmedim. En azından ilk defa bir uyarı gelseydi bizde tedbir alabilirdik. Ceza yazmak için fırsatçılık yapmak bu olsa gerek.

Avrupa standartlarında bir yaşam arzu ediyoruz güzel, lâkin şartlar ve uygulamalar Afrika’nın en geri kalmış ülkesi Burundi seviyesinde.

Avrupa ve Ortadoğu’nun genelinde araç kullanmış biri olarak söylüyorum. Memlekette yol yokken Gülek boğazında, Çubuk belinde, Kuşyuvası geçitinde ağır vasıta araç kullandım. Trafik kurallarını biliyorum saygı gösteriyorum ve azami derecede uymaya çalışıyorum.

Benzer bir durumla Almanya’da karşılaştım. Frankfurt şehrinde Trafiğin hızlı aktığı bir cadde üzerinde inşaat yapıyordum. Park yeri yoktu. Ben de aracımı inşaatın önüne yayalara sıkıntı vermeyecek şekilde park ettim. Trafik ceza yazıp aracın camına bırakmış. Ertesi gün aracımı aynı yere park ederek cezayı cama yerleştirdim ve yanına şöyle bir not yazdım. Sayın görevli; bana ceza yazdınız, evet haklısınız. Ama sizde buraya otopark yapmamışsınız. Ben bu inşaatta çalışıyorum ve aracımı park edecek bir yerim yok. Bu inşaat bitinceye kadar aracımı buraya park etmeye devam edeceğim ve sizde muhtemelen her gün bana ceza yazmaya devam edeceksiniz. Siz de haklısınız ama ben de haklıyım. Sorumlular utansın. Ertesi akşamüstü iş bitimi aracıma geldiğim de bir not gördüm, şöyle yazıyordu. Sayın işçi çok özür dileriz, cezanız iptal oldu, inşaatta ki işiniz bitinceye kadar size park izni verildi.

Milleti yaşat ki devlet yaşasın. İnsanlık öğrenin azıcık. İçerde dışarıda bin bir gaile ile uğraşan yüce devletimiz bu işlere de mi baksın, siz ne iş yaparsınız, ne zaman sorumluluğunuzu layıkıyla yerine getireceksiniz.

NOT: Bu sorun yalnız benim değil, 35.000 nüfusun ikamet ettiği Mahmutlar halkının sorunudur. Çözümü ise karayolları veya belediyenin bir tabelasına bakar." dedi.