ÖZEL HABER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bu yıl, Türkiye'nin 7 bölgesinde de 'olağanüstü kuraklık" yaşanıyor. Meteorolojik verilere göre Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde yağışlarda yüzde 80'lerin üzerinde azalma var. Türkiye’nin her yerinden akarsuların, göllerin ve barajların kuruduğu haberleri de arka arkaya geliyor.

ÇARPICI MANZARA

Gündoğmuş’a 25 ve Alanya’ya 95 km uzaklıkta bulunan güzelliği ile yerli ve yabancı misafirleri adeta büyüleyen Uçansu Şelalesi’nin son hali kuraklığı gözler önüne serdi. Bu mevsimde kısa bi,r süre kuruyan ve az da olosa su akan Uçansu Şelalesinde bugünlerde bir damla su düşmüyor. Şelale havzasındaki su da inanılmaz bir azalma yaşanmış durumda.

“İLK DEFA GÖRÜYORUZ”

Bölge halkı Uçansu Şelalesi’nin ilk defa akmadığını gördüklerini belirterek, “Gerçekten böyle bir azalmayı daha önce görmemiştik. Şelaleden su akmıyor ve göletteki su da her geçen gün azalıyor. Umarım yağılar başlar ve şelalede eski haline döner.” dediler.

Uzmanlar kuraklığın bu şekilde devam etmesi durumunda ülkede büyük bir içme suyu sorununu ortaya çıkacağını belirttiler.