Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1 Aralık 2020 tarihinde aldığı 2020/102 nolu karar ile 20 yaş altı vatandaşların şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını kısıtlamıştı. 1 Aralık’tan bu yana 20 yaş altı vatandaşlar toplu ulaşım araçlarını kullanamıyordu.
Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bazı sınıflarda yüz yüze eğitimin başlaması nedeniyle 30 Ocak Cumartesi (bugün) yeni bir karar aldı. Kurul, 30/01/2021 tarih ve 2021/4 nolu kararında; Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesiyle 8 ve 12’nci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler için yüz yüze takviye kurslarının 22 Ocak 2010 tarihinden itibaren başladığını hatırlatarak, bu kurslarda devam edecek öğrenci ve kursiyerlerin, toplu taşıma araçları, özel araçlar veya servis araçları ile eğitim kurumlarına ulaşım sağlamalarına izin verilmesine karar verdi.
KARTLARDA GÜNCELLEME YAPILDI 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı ile Antalya Ulaşım A.Ş. de Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı üzerine çalışma başlattı. Antalya Ulaşım A.Ş. Antalyakartlarda gereken güncellemeyi gerçekleştirdi. Kurul kararına istinaden 12-20 yaş aralığındaki öğrenci ve kursiyerler, 1 Şubat Pazartesi gününden itibaren toplu ulaşım araçlarını kullanabilecek. 12-20 yaş aralığındaki öğrenci ve kursiyerlerin toplu ulaşımdan faydalanabilmeleri için Antalyakart’larını HES kodu ile eşleştirmeleri istendi. Antalyakartlarını HES kodu ile eşleştirme yapmayanların toplu ulaşım araçlarını kullanamayacağı hatırlatıldı. 
HES KODU OLMAYAN TOPLU TAŞIMAYA BİNEMİYOR 
İçişleri Bakanlığı´nın çıkardığı genelge ve Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince toplu taşıma araçlarına (otobüs, minibüs, Antray ve nostalji tramvayı) biniş sırasında HES kodu tanımlaması yapılması gerekiyor. Tanımlama yapmayan vatandaşlar toplu taşıma hizmetinden faydalanamıyor, bakiyesi olmayan kişiler başka kartları da kullanamıyor. 
SİSTEME KAYIT NASIL YAPILIR?
HES Kodu eşleştirme işlemi yalnızca hes.antalyakart.com.tr internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. İnternet sitesinde HES kodu, T.C kimlik numarası ve Antalyakart numarası ya da toplu taşımada kullanılan temassız kredi kartı numaraları doldurularak basit bir şekilde eşleştirme işlemini gerçekleştirebiliyor.