2020 yılı kısa vadeli hedefleri arasında yer alan araştırma kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması adına gerçekleştirilen panelde yapılan çalışmaların içeriği ve yayın süreci ile ilgili kapsamlı paylaşımlar yapıldı. Q1 ifadesininbilimsel dergilerin değerlendirme kategorilerindeki en yüksek kategoriyi ifade ettiğinisöyleyen Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özer, fakültemizde sadece Q1 düzeyinde bu kadar kaliteli yayınların çıkmış olmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek araştırmacılara teşekkürlerini iletti.

Hemşirelik Fakültesi AGEK üyesi Prof. Dr. Selma Öncel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Dr. Öğr. Üyesi Vildan Apaydın Cırık, Arş. Gör. Dr. Ayla Kaya, Arş. Gör. Mediha Sert, Öğr. Gör. Adem Sümen, Arş. Gör. Meltem Gürcan ve Arş. Gör. Fatma Dursun Ergezen yapmış oldukları çalışmalarını ve yayın süreçleri hakkındaki deneyimlerini aktardılar. Panelde iki randomize kontrollü çalışma, bir yarı deneysel çalışma, iki nitel çalışma ve bir de gözlem çalışması ile ilgili araştırmaların sunumu gerçekleştirildi. Tüm araştırmacıların ortak görüşü literatür taramanın, hem uygulamaya hem eğitime hakim olmanın, zamanı etkin kullanmanın, yabancı dil bilgisinin önemli olduğu yönündeydi. Sunumları sonrasında kendilerine Teşekkür Belgeleri online platformda takdim edildi.

Katılımcıların ilgisinin yoğun olduğunu belirten Dekan Özer, gelecek yılda da farklı konuşmacılarla yeni yayınlarla dolu bir programı gerçekleştirmeyi umut ettiklerini dile getirdi. Moderatör Öncel’in katılımcılara yaptıkları bu başarılı çalışmaları için teşekkür ettikten sonra, yeni yılın sağlık ve mutluluk getirmesini, 2021 yılının bu yıldan çok daha güzel geçmesini, yerleşkenin öğrencilerle dolu olması dileğinin ardından program sonlandı.