Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yenilenebilir enerji kaynakları ile çevresel yaklaşımı, güneşten enerji ve gelir elde ederek kazanan belediye olma isteği ile 2017 yılında Güneş Enerji Santralleri kurmaya başlanmıştı. Her geçen gün güneşten aldığı enerjiyi arttırmak için yeni projeler yapan Alanya Belediyesi, mevcut kurulu gücünü arttırmak için GES Güçlendirme DC Güç Artışı Projesi’ni hayata geçirdi.

PROJE ANKARA’DA ONAYLANDI

Toslak Mahallesi’nde projelendirilen Güneş Enerji Tesisi’ne ilave olarak 286,20 kWp (1080 adet panel) gücünde panel yerleştirildi. Akabinde Haziran 2020 tarihinde hazırlanan DC güç artışı projesi, Ankara TEDAŞ tarafından onaylandı ve ihale işlem dosyası hazırlanarak ihale süreci başlatıldı. Tesis İnşaat işleminin tamamlanmasıyla da üretim başladı.

Alanya’da Midibüs Dönemi! Amaç Mağduriyetleri Ortadan Kaldırmak Alanya’da Midibüs Dönemi! Amaç Mağduriyetleri Ortadan Kaldırmak

İMZALAR ATILDI

Alanya Belediyesi’nde düzenlenen imza töreninde, Akdeniz EDAŞ’ı temsilen Müşteri Operasyonları Direktörü Pervin Acar, Akdeniz EDAŞ Antalya Doğu Bölge Müdürü M. Emin Şekeroğlu ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel katılımlarıyla “DC Güç Artışı Projesi Sistem Kullanım Anlaşması” imzalandı.

GÜÇ ARTIŞI İLE %25 DAHA FAZLA GELİR ELDE EDİLECEK

DC güç artışı güçlendirme projesi ile GES 1, GES 2, GES 3 santrallerinin 3.583,74 kWp olan kurulu gücünü 3.879,94 kWp’ye çıkartıldı ve toplam panel sayısı 14563’e yükseltildi. DC güç artışı ile beraber GES 1, GES 2, GES 3 sahalarında toplam %10 güç artışı sağlandı. Bu kapsamda GES 4 ile GES güçlendirme projeleri, Alanya Belediyesi Güneş Enerji Tesisi’nin performansını %25 arttırdı. Alanya Belediyesi artık %25 daha çok enerji karşılığı para kazanacak.

GES BÜYÜYEREK ÜRETİMİNE DEVAM EDİYOR

2017 yılında kamu kurumları arasında en büyük Güneş Enerji Santrali olarak faaliyete başlayan Alanya Belediyesi Ges-1, Ges-2, Ges-3 Lisanssız Elektrik Üretimi Santralleri 3MW güç ile Toslak Mahallesi Karadağ Mevkiinde enerji üretimine devam ediyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı hususunda projeler üretmeye devam eden Alanya Belediyesi 31/12/2019 tarihinde 480 KW ile yeni bir tesisi de devreye almıştı.

ALANYA BELEDİYESİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE VİTES ARTTIRDI

DC Güç artışı ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında kent olarak vites arttıran projeler yapmaya devam eden Alanya Belediyesi, bu yatırımlar sayesinde 2017 yılından bu yana yenilenebilir enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak yaklaşık 25.500 ağacın kesilmesini önlendi.

Ayrıca kurumun İklim Değişikliği ve Enerji Eylem Planları çalışmaları kapsamında azaltım hedefleri alt başlığında yaklaşık 3.426 ton CO2 salınımı engellendi. Projelere değer katmaya devam edeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bir sonraki hedeflerinin İklim Değişikliği İl Mücadele ve Azaltım Hedefleri doğrultusunda kent ölçeğinde yeni çevreci projelere imza atmak olduğunu belirtti.