Gazipaşa Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehrin çeşitli bölgelerinde bulunan ağaçların budama işlemlerini düzenli bir şekilde sürdürüyor. Mevsimine göre budama takvimini esas alan ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine yapılan çalışmalarda; ağaçların gelişimlerini kuvvetlendirip, sağlıklı kılmak, form vermek ve çiçeklenmenin miktar ve kalitesini yükseltmek için budama işlemleri yapılıyor. Gerçekleşen budama işlemlerinde, kuru ağaçlar, elektrik tellerine uzanan ağaç dalları, araç ile vatandaşların geçişini engelleyen ve can güvenliğine tehdit oluşturan dallar için gerekli işlemler yapılıyor. Bunların dışında kuru dalların budanması ve bakım işlemleri de düzenli bir şekilde yapılıyor.

Yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken, belediye ekipleri okullardaki ağaçların uzayan dallarının öğrenci ve okul personeli için tehlike oluşturmaması ve ağaçların gelişimini kuvvetlendirerek sağlıklı kalmalarını sağlamak amacıyla, budama ve bakım işlemlerine başladı. İlk olarak, Cumhuriyet İlkokulu, İstiklal İlkokulu ve Akalan İlkokulu’nda başlatılan bakım ve budama çalışmaları, yeni dönem başlamadan önce bütün okullarda devam edecek.

Alanya’nın Kadınlarından Başkan Yücel’in Yeni Projelerine Tam Not Alanya’nın Kadınlarından Başkan Yücel’in Yeni Projelerine Tam Not

‘‘Öğrencilerimizin daha ferah ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmeleri için özveriyle çalışmaya devam ediyoruz.’’

Okullarda yapılan budama çalışmalarını inceleyen ve konuyla ilgili konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ‘‘Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okullarımızın ağaçlarını buduyor, bakımlarını yapıyoruz. Ekiplerimiz, Cumhuriyet, Akalan ve İstiklal İlkokulu’nda, ağaçların uzayan dallarının öğrenci ve okul personeli için tehlike oluşturmaması ve ağaçların sağlıklı kalmalarını sağlamak amacıyla, budama ve bakım işlemlerini gerçekleştiriyor. Yeni dönem başlamadan önce bütün okullarımızın bakımlarını yapacağız. Öğrencilerimizin daha ferah ve sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmeleri için özveriyle çalışmaya devam ediyoruz.’’ İfadesini kullandı.

Yapılan işlemin ağaçlara zarar vermeyecek şekilde tekniğine uygun olarak gerçekleştirildiğine değinen Gazipaşa Belediyesi yetkilileri, cadde ve bulvarların yanı sıra bütün okullardaki ağaçların budama işlemlerinin devam edeceği bilgisini verdi