Geçtiğimiz yıl,  yerli üretime destek olmak, belediyenin yaylalardaki arazilerini değerlendirmek ve çiftçilere örnek olmak düşüncesiyle, 1700 rakımlı Cimbiti Yaylası’nda ilk kez nohut ekimi yapan Gazipaşa Belediyesi, bu sene ekim alanlarını artırarak Küllin, Cimbiti ve Çataltaş Yaylalarında nohut ekimine başladı. Gazipaşa Belediyesi ekiplerinin nohut ekim  çalışmalarına, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özkurt, Meclis üyeleri Cumhur Uğur ve Ali İhsan Yılmaz’da katıldı.

“Yaklaşık 100 dekarın üzerinde bir alana iki ton üzerinde tohum ekeceğiz.”

 Sosyal belediyecilik anlayışıyla her alanda üretimin önemli olduğunu her fırsatta vurgulayan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,  sosyal medya hesaplarından yaptığı video paylaşımında “ Şu anda Küllin Yaylası’nda bulunuyoruz. Hemen yan tarafta Cimbiti ve Çataltaş Yaylalarımız var. Bu yaylaların alanlarında nohut ekimi yapılıyor. Bu bölgenin nohudu çok sevilen, çok meşhur bir nohut. Belediye olarak biz de bu alanlarda nohut ekeceğiz. Ekimlere kendi çalışanlarımız ve traktörlerimizle başladık. Yaklaşık 100 dekarın üzerinde bir alana iki ton üzerinde tohum ekeceğiz. Hava şartları müsait olursa, ilerleyen günlerde yağmur yağarsa, çok iyi verim alacağımıza inanıyoruz.”  sözleriyle, hem yayla nohudunun öneminden bahsetti hem de hava şartları iyi olursa güzel bir ürün beklentileri olduğunu vurguladı.

Başkan Lök’ten Korsan Servis Çağrısı! ‘’Korsan Servis Müsamaha Göstermesinler’’ Başkan Lök’ten Korsan Servis Çağrısı! ‘’Korsan Servis Müsamaha Göstermesinler’’

“Amacımız; Üretim yapmak, çiftçilerimizin yanında olmak ve Cimbiti nohudunu tanıtmak”

Başkan Yılmaz konuşmasında “Buradaki amacımız; belediye olarak üretim yapmak, çiftçilerimizin yanında olmak, onlara örnek olmak ve zaten meşhur olan Cimbiti nohudunu daha geniş bir kesime tanıtmak. İnanıyorum ki bu sene güzel ürün alacağız. Hasat döneminde de hep birlikte geleceğiz, göreceğiz” dedi. Başkan Yılmaz, belediye arazilerine nohut ekimi sonrasında, kendi arazilerinde ekim yapan çiftçileri de ziyaret edip, kolaylıklar diledi.

AY YILDIZLI TARLA SÜRME ŞEKLİ BEĞENİ TOPLADI

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın sosyal medya paylaşımının sonunda Drone ile görüntülenen Ay Yıldızlı Türk Bayrağı tarla sürme şekli, izleyenlere görsel şölen sundu. Belediye çalışanları tarafından adeta  “ Vatanımız için üretiyoruz”  mesajı verilen Ay Yıldızlı tarla sürme şekli, vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı.