Gazipaşa Belediye Başkanı  Mehmet Ali Yılmaz,”Sugözü grup yolu ve yayla yolları Büyükşehir'in sorumluluğunda bir yoldur. Ben göreve geldiğim günden bu tarafa başta Sugözü grup yolu olmak üzere gördüğüm Büyükşehir’e ait bütün yolları rapor ediyorum. Muhittin başkanıma da toplantılarda söylüyorum, mesaj çekiyorum, telefon ediyorum. Vatandaşlar nasıl beni arayıp bildiriyorsa ben de büyükşehir belediyesini arayıp ilgili yerlere bildiriyorum. Tabii onlar da bizim gibi çalışıyor. Çalışmaların belli bir süreç içerisinde olması gerekiyor. Hazırlık yapacaksınız. Altyapıyı yapacaksınız, ihale süreci yapılacak. Muhittin başkanım bundan yaklaşık 15 gün önce görüştüğümde bu sene kesin yapıyoruz sözünü verdi.

İlk etapta Sugözü grup yolunda da şu anda alt yapısı hazır olan yerlere asfalt dökecekler. En kısa zamanda Büyükşehir Belediyemiz o yola el atacak. Yani zaten yapılıyor. 1 yıldır o bölgede çalışılıyor. Tabi yayla yollarını biz kesin büyükşehir belediyemizin deyip çekilmiyoruz. Biz de elimizden geldiği kadar yayla yollarını açmaya gayret ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde bu işi götürüyoruz. Yine köylerimizde kış nedeniyle kapanan ya da göçüğe ya da menfezi tıkanan ya da yetersiz kalan yerler var. Büyük ölçüde bunları da yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Tahmin ediyorum bir ay sonra el atamadığımız mahallemiz kalmamış olacak. Şu anda üç tane ekibimiz değişik mahallelerde dağ kesimindeki mahallerde çalışıyor. Çalışmaya da devam edecekler. Biz de bu süreçte asfalt için gerekli hazırlıkları yapacağız. Köylerdeki ekiplerimizi Ağustos ayında çekeceğiz ve bütün gücümüzle asfalt çalışmalarına başlayacağız.” diye konuştu.


Sözlerine devam etti. “Pazarcıda yaklaşık 8 kilometre yol açtık. Yol açtıktan sonra toz toprak şikayetleri başladı. Yeni yollara ihtiyaç oldu. Bakılar mahallesinden Pazarcı mahallesine giden yolu 3 - 4 kilometre kısaltacak olan bir köprü yapıyoruz. Aynı zamanda Polatlar düğün salonunu Baypas edeceğiz. Oradaki kalabalığa girmeden Bakılar köprüsünden  karşıya geçen vatandaşlarımız Pazarcıya gitmek isteyen ya da şehre gitmek isteyen vatandaşlarımız düğün salonunun önünden geçip oradaki kalabalığa takılmadan, bu köprüyü kullanarak hem şehir e daha kısa zamanda ulaşmış olacak, hem Sahile gitmek isteyenler daha kısa sürede gidecekler.

Ayrıca Pazarcı mahallesinde bunun dışında çok sayıda bağlantı yolları açtık. Amacımız Pazarcı'daki tek cadde üzerinde yoğunlaşan trafiği etrafa yaymak. İlerleyen aylarda daha yeni yollar da açacağız ve trafik sorunu olmasın istiyoruz Pazarcı mahallemizde. Çünkü pazarcı mahallesi bizim prestij mahallemiz. %90 18 uygulamaları bitmiş bir mahallemiz. Sıkışmadan önceden bu alt yapıyı yapalım istiyoruz. Çünkü biliyoruz pazarcıya daha çok konut yapılacak daha çok insan burada yaşayacak. Önceden önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Bu sene 8 kilometre yol açtık. Gelecek sene daha fazla yol açacağız ve Pazarcının sorunlarını en kısa zamanda çözmek istiyoruz.”