Alanya'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Çalışmalar İncelendi Alanya'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Çalışmalar İncelendi

Festival programı kapsamında kitabın yazarlarından AHEP Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Elif Gizem Yetkin, kitabı katılımcılara tanıttı. Alanya’nın tarihi ve kültürünün resmedilerek hikayeleştirildiği çocuk kitabı için bir de imza günü düzenlendi. Yüzlerce çocuk, kitaplarını Dr. Elif Gizem Yetkin’e imzalatmak için sıraya girdi.

“SEVGİ BİR İHTİYAÇTIR”

3. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali İskele Şelale Meydanı’nda zengin programıyla devam ediyor. Festivalin 3. gününde aileler için düzenlenen Ebeveyn ve Eğitimci Seminerleri bölümüne Uzman Klinik Psikolog Şahin Çiftçi konuk oldu.

Sevginin bir ihtiyaç olduğunu, hayatımızdaki sihirli sözcüğün sevgi olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Çiftçi, “Seviyorum demekten korkmayın. Çocuklarınızı uyandırırken, telefon açıp kapatırken, bu sözcüğü onlara hep söyleyin” dedi.

Çocuğun kişilik gelişiminde anne ve babaların en fazla yüzde 20 etkili olduğunu, geri kalanın ise genetik, çevre faktörü, çocukken yaşanan travmalar gibi etkenler olduğunu kaydeden Uzman Klinik Psikolog Şahin Çiftçi, şefkatin kaygıyı giderdiğini vurguladı. Çiftçi, “Yaralarını Aktaran Ebeveynler” isimli kitabının da tanıtımını yaptı.

ANINDA ÜYELİK KARTI

Festival alanını ziyaret eden çocuk ve yetişkinlere Alanya Belediyesi anında ücretsiz kütüphane üyelik kartı veriyor. Belediyeye ait tüm kütüphanelerden faydalanma imkanı sağlayan kart, Alanya Belediyesi Emine Hacıkura Kütüphanesi başta olmak üzere Demirtaş ve Mahmutlar mahallelerindeki kütüphanelerden de faydalanma imkanı sunuyor.

ENGELSİZ SANAT ATÖLYESİ ETKİNLİKLERİ İLGİ ODAĞI OLDU

Alanya Belediyesi Engelsiz Sanat Atölyesi etkinlikleri çocukların ilgi odağı oldu. Festival alanına kurulan atölyede El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak ve Çocuk Gelişimi Öğretmeni Gizem Sezen çocuklara su kabağı oymacılığı, filografi sanatı, ağaç yakma sanatı, kozalaktan baykuş yapma, maske yapımını öğretti.

FESTİVAL TÜM COŞKUSUYLA DEVAM EDİYOR

3.Alanya Uluslararası Çocuk Festivali coşkuyla devam ediyor. Her gün farklı etkinliklere sahne olan festival alanında saat 18.00’den itibaren çocukların kişisel gelişimi ve el becerilerine yönelik etkinlikler, yetenek yarışmaları, sandalye kapmaca oyunu, balon patlatma, yağ satarım bal satarım gibi geleneksel çocuk oyunlarının yanı sıra pek çok sosyal faaliyet düzenleniyor.

12 Temmuz bu akşam saat 20.00’de Gönül Yeprem Neşeli Notalar Çocuk Konseri, ebeveynler için ise Uzman Dr. Hasan Peksel “Neden Doktor Oldum” ve Psikolog İlkay Kargı “Çocuklar ve Teknoloji Bağımlılığı” konularını ele alacak.