Kepez Belediyesi, Nasreddin Hoca Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nin şube sayısını artırarak,  çalışan annelere ve okul öncesi eğitime katkı sağlamaya devam ediyor.

Kaliteli ve güvenli okul öncesi eğitimiyle, sosyal aktiviteleriyle ve uygun bütçesiyle ilgi gören Nasreddin Hoca Kreşi’nin dördüncü şubesi de kapılarını eğitime açıyor.

Nasreddin Hoca Kreşi’nin dördüncü şubesi, mülkiyet ve imara ilişkin sorunları çözülerek, şehirleşme sürecinin başlatıldığı Erenköy Mahallesi’ne kazandırıldı.

Erenköy kreşi eğitime hazır

Ahmet Vefik Paşa Caddesi’nde, belediyeye ait 420 m2 büyüklüğündeki tek katlı bina tadilatla kreşe dönüştürüldü. Bölgenin okul öncesi eğitim ihtiyacını karşılayacak olan kreşin iç tefrişat çalışması da tamamlandı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Erenköy Mahallesi Nasreddin Hoca Kreşi’ni,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda eğitime açacaklarını söyledi.

Nasreddin Hoca Kreşi’nin şube sayısı 6 oldu

Çalışan annelere ve okul öncesi eğitime katkı sağlamayı amaçladıkları Nasreddin Hoca Kreşi’nin şube sayısını artırmaya gayret ettiklerini aktaran Başkan Hakan Tütüncü,  “Teomanpaşa, Özgürlük ve Ahatlı mahallelerimizde kreşlerimiz aktif olarak hizmet veriyor. Erenköy Mahallesi’ne kazandırdığımız kreşimiz açılışa hazır. Teomanpaşa Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nde yaptığımız kreşimizi de yakın bir tarihte hizmete açacağız. Nasreddin Hoca Kreşimizin 6. şubesini de Varsak Aktoprak Mahallemize inşa edeceğiz. Bu kreşimizi, 2021’in yatırım programına aldık. İmkânlarımız ölçüsünde kreş sayımızı artırarak, çalışan annelerimize, okul öncesi eğitime katkı sağlamaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Çalışan annelere ve çocuklara iyi gelecek bir proje

Tütüncü, çalışan annelere ve çocuklara iyi gelen bir proje olan Nasreddin Hoca Kreşi’nin, Erenköy, Çamlıbel, Kanal, Esentepe, Göçerler ve Barış mahallelerinin okul öncesi eğitim kurumu ihtiyacını karşılayan bir yatırım olacağının da altını çizdi.

Tek katlı 420 m2 büyüklüğündeki kreş binasının yanına 60 m2 büyüklüğünde bir yemekhane de inşa edildi. Kreşin öğrenci kapasitesi 120, sınıf sayısı da 6 olacak. Kapalı ve açık oyun alanları ile çok amaçlı salonun yer aldığı kreşin, çınar ağaçlarının ve mini bir süs havuzundan oluşan bir bahçesi de bulunuyor.