KÜRESEL Gazeteciler Konseyi (KGK), akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarından üyelerine "Hepimize müjde" başlığıyla yaptığı duyuruda "Basın kartı olan gazeteciler bugün itibariyle aşı için e-nabız'dan öncelikli olarak randevu alabiliyor" bilgisini verdi.

KGK duyurusunda "Dikkat, önemli bir ayrıntı. Aşı randevusu için e-nabız'da MHRS'ye giriyoruz, 'Aşı randevusu al'ı tıklıyoruz, aile hekimi seçersek sadece Sinovac, 'Hastaneden'i seçersek hem Sinovac hem Biontech aşı seçenekleri çıkıyor" ifadelerine de yer verildi.

KOCA VE ALTUN'A TEŞEKKÜR

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, gazetecilerin öncelikli aşılama grubuna dahil edilmesine ilişkin açıklamasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a teşekkür etti.

Dim, "KGK dahil basın meslek örgütlerinden gelen talepleri dikkate alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun bu konuda ısrarcı oldu ve Sağlık Bakanı ile görüştü. 'Önce sağlık' dediğimiz bugünlerde bu gelişme karşısında tüm meslektaşlarımız adına çok mutlu olduk. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu noktada vurgulamak istediğimiz önemli bir husus da var. Basın kartı olmayan ancak fikir işçisi olarak görev yapan, sahada çalışan gazeteci arkadaşlarımızın da aşıda öncelikli olmasını istiyoruz" dedi.