Gazipaşa’da, yaklaşan yağmur mevsimi öncesinde olası su taşkınlarının önüne geçmek için yoğun mesaiye başlayan ekipler risk teşkil eden bölgelere öncelik vermek kaydıyla, dere yataklarını temizlemeye devam ediyor. Yağmur suyu kanalları ve mazgallar da ekipler tarafından atıklardan ve birikintilerden arındırılıyor.

Bu kapsamda Pazarcı Mahallesi ulu hendek deresinde ekskavatörle dere temizliği işlemini sürdürülüyor. Ekipler, dere yataklarında biten çalıların yanı sıra buraya atılan şişe, evsel atık ve inşaat atıklarını da ortadan kaldırıyor.

Gazipaşa’da yağış mevsimine doğru dere yataklarının, yağmur suyu kanalları ve mazgalların temizliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ, " Her yıl düzenli olarak ilçemiz genelindeki derelerimizi elden geçiriyoruz. Dere yataklarında oluşan ot ve atıkların temizlenmesi için ekiplerimiz çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.  Gazipaşa’mız genelindeki derelerimizi ve kanallarımızı temiz hale getirerek su baskınların önüne geçeceğiz. " dedi.