Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kamera karşısına geçti. Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde çok merak edilen sorulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENECEK
Erdoğan, emekli maaşlarına, Temmuz ayı enflasyon oranları kapsamındazam yapıldığını belirterek, emekli maaş ve ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatırılacağını söyledi.

"TOPLAMDA 38 MİLYAR LİRALIK ÖDEME GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan emeklilerimize de müjde vermek istiyorum. Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz. Böylece 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"EN SAĞLAM ALANLARDAN BİRİ KAMU MALİYESİDİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:Kadın ve genç istihdamı başta olmak üzere iş gücü istihdamını artırmak istiyoruz. Emekli ikramiyelerini ve maaşlarını bayram öncesinde ödeyeceğiz. Toplamda 38 milyar liralık bir ödeme gerçekleştireceğiz. Türkiye ekonomisinin en sağlam alanlarından birisi de kamu maliyesidir.

VERGİ SİSTEMİ ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Türkiye'de dolaysız vergi gelirlerinin toplam vergi oranını yüzde 53'ten yüzde 61'e çıkardık. Aynı dönemde dolaylı vergilerin payını yüzde 47'den yüzde 39'a düşürdük. 

Daha önce gelir vergisine ilişkin en düşük vergi oranı yüzde 22'ydi, biz bunu yüzde 15'e düşürdük. En yüksek vergi oranını da yüzde 49,5'tan yüzde 40'a indirdik. 

Tüm işlemlerde KDV oranının yüzde 18 olduğunu varsaydığımızda OECD ülkeleri arasında KDV oranı en düşük 2'nci ülkeyiz. 

Sağladığımız istisna ve muafiyetlere rağmen vergi gelirlerimizi artırıyoruz. 

TERÖRLE MÜCADELE 

PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütlerine göz açtırmıyoruz. PKK'nın üst kadrosu tarihinde ilk kez Kuzey Irak'ta hareket edemez, toplanamaz ve örgütü yönetemez hale gelmiştir. Teşkilatımızın, ordumuz ile birlikte gerçekleştirdiği operasyonlar PKK için sınır ötesinde hiçbir yerin artık güvenli olmadığını göstermiştir.

FETÖ'NÜN KİLİT İSMİ TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Başkan Özçelik Corendon Vizyon Toplantısına Katıldı Başkan Özçelik Corendon Vizyon Toplantısına Katıldı

Yurt dışındaki pek çok ülkeden 100’ün üzerinde kişinin Türkiye’ye getirildiğini söyleyebiliriz. FETÖ'nün Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı yakalanarak Türkiye'ye getirilmiştir.