Çanakkale Savaşının sayısız pek çok kahramanından biri olan Bigalı Mehmet Çavuş Tarihçi Yazar Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi Müdürü Şennur AYKUT tarafından zoom ve youtube platformu üzerinden ülkemizin çeşitli yörelerinden iştirak eden çok sayıda katılımcıya tanıtıldı. Kendisi de Çanakkale Bigalı olan Aykut konuşmasına Çanakkale savaşından ve bu savaşın Türk ve Dünya tarihindeki öneminden bahsederek başladı. Mehmet Akif'in 'Şu Boğaz Harbi nedir var mı ki dünyada eşi' diyerek dehşetini anlattığı savaşın eşsiz kahramanlıklar göstermiş, adeta destan yazmış adı sanı bilinmeyen sayısız kahramanının bulunduğunu bu kahramanlardan birinin de aynı zamanda köylüsü olan Bigalı Mehmet Çavuş olduğunu söyleyen Aykut, 2006, 2011 ve 2015'te yayımladığı Biga Tarihi kitaplarında Mehmet Çavuş'la ilgili ayrıntılı bilgilerin olduğunu vurguladı. Bu hususta araştırma yaparken Mehmet Çavuş'la ilgili yazılı bilginin olmadığını fark eden Aykut, Mehmet Çavuşun akrabaları ve dostlarıyla irtibat kurarak oldukça zor bir çalışmanın neticesinde bu eşsiz kahramanı ayrıntılı olarak tanıma ve tanıtma fırsatı yakaladığını belirtti.

Böylesi bir kahramanın unutulmamasına ve bilinmesine vesile olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aykut katılımcılara teşekkür ederek sunumunu tamamladı.

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan bilen “Eğer bugün Mehmet Çavuş’u anıyorsak onunla ilgili konuluyorsak hoca hanımın emekleri ve oluşturduğu farkındalık sayesindedir.” dedi

Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz “Milli ruhun olduğu her yerde varız, çok anlamlı bir geceydi”dedi. Programın sunuculuğunu yapan Sibel Dulum katılımcılara teşekkür etti.

Alanya’nın Kadınlarından Başkan Yücel’in Yeni Projelerine Tam Not Alanya’nın Kadınlarından Başkan Yücel’in Yeni Projelerine Tam Not