Elektrik faturalarındaki artışın yankıları Alanya’da devam ediyor. Konuyla ilgili DİM TV’ye özel açıklamalarda bulunan Alanya Metal İşleri ODası Başkanı Ali Rıza Açman esnafın oldukça zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Ayrıca Başkan Açman yaşanan çırak sorununa da değindi. Elektrik faturalarının esnafın sırtında yük olduğunu belirten esnaf da yetkililere seslendi.

‘BİZİM BÜTÜN İŞİMİZ ELEKTRİKLE’

23 Nisan’da Alanya’ya Demirleyen TCG Göksu’ya Yoğun İlgi 23 Nisan’da Alanya’ya Demirleyen TCG Göksu’ya Yoğun İlgi

Başkan Açman DİM TV’ye özel yaptığı açıklamasında, “Elektrik faturaları çok yüksek derecede gelmekte. Esnafımızın büyük çoğunluğu elektrik ile iş görmektedir. Elektrikçiler, kaportacılar ve tornacılar neredeyse makineyi kapatacak hale geldi. Bu nedenle devlet büyüklerimizden faturalar ile ilgili düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Esnafımıza daha önce 600 TL gelen fatura şimdi bin 200 TL geldi. Tabii ki sanayiideki bütün işler elektrik ile görülüyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan tekrar seslenmek istiyoruz. Sanayi esnafımızın rahatlaması için burada bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Oda başkanlığı görevimin dışında ben de sanayide bir esnafım. Kendi elektrik faturam bin 500 TL geldi

‘ESNAF ÇALIŞTIRACAK ÇIRAK BULAMIYOR’

Sanayi esnafının bir diğer sorununun da çırak eksikliği olduğunu belirten Başkan Açman, “Buradaki ikinci sorunumuz esnaf ve çıraklarla ilgili. Esnaf arkadaşlarımız çırak bulma konusunda çok zorluk çekiyor. Hangi esnafa sorsak, ‘İş var ama çalıştıracak esnaf bulamıyoruz’ diyor. Bu tek başına yapılacak bir iş değil. Bu konuda meslek okulları ile görüşmeler yapacağız. Allah’ın izniyle bu göreve geldik ve daima esnafımızın her sonunda yanında olacağız. Bu sorunu da kısa süre içinde çözeceğiz” şeklinde konuştu.

‘AKÜ ŞARJ EDEMEZ DURUMA GELDİK’

Yaşadıkları sorunları özetleyen Esnaf Sevban Yüksel, “Elektrik gerçekten büyük sıkıntı oldu. Vatandaşın sırtına büyük bir yük bindi. Burada örnek veriyorum, daha önce bir aracın aküsünü 70 TL’ye şarj ederken şu anda 170 TL’ye kadar çıktı. Biz burada akü şarj edemeyecek duruma kadar geldik. Artık bu sistemin bu şekilde yürümediği anlaşılmalı ve değişmesi gerekiyor. Sadece elektrikte sıkıntı yok, temel gıda gibi pek çok konuda sıkıntı var. Artık sanayide çalışacak eleman da bulamıyoruz. Esnaf tükenmiş durumda. Daha önce 300-400 TL gelen elektrik faturası 900- bin TL’ye kadar çıkmış durumda” ifadelerini kullandı.