KENT MEYDANI İÇİN İLK KAZMA VURULACAK

Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Grup Başkanlarının ardından Başkan Yücel, yapılan çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılacak olan projeler hakkında bilgiler vardı. Başkan Yücel, kent meydanı ve yeni belediye binası çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Yücel, “6 ay içerisinde belediye binamız bitiyor. İnşallah oraya taşınacağız. Bu yılın sonunda da Kent Meydanı için de ilk kazmayı vuracağız.” dedi. Alanya Kaymakamlığı Binası, Alanya Belediye Binası ve Atatürk Heykeli’nin bulunduğu bölgede dev bir kent meydanı yapılarak Alanya’ya kazandırılacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Yücel, kentsel dönüşüm projelerinin de devam ettiğini ve Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak olan toplu kentsel dönüşüm çalışmalarının analiz aşamalarının tamamlandığını, projenin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Başkan Yücel, vatandaşlarla da anlaşılarak hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün Cumhuriyet Mahallesi’nde başlayacağını söyledi. Yücel, bu bölgenin Alanya’ya örnek olacağını ve diğer bölgelerde de toplu kentsel dönüşümün yapılacağını söyledi.

SPOR ALANLARI GELİYOR

Akdağ Kayak Merkezinin ihale aşamasında olduğunu belirten Yücel, kısa zamanda ihalenin tamamlanmasını dilediğini söyledi. Yücel, Mahmutlar Spor Alanı ve Konaklı Spor Alanı ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi ve kısa zaman içerisinde bu büyük spor alanlarının açılacağını söyledi. İçerisinde futbol sahalarının da olduğu alanlar amatör kulüplere hizmet verebilecek. Başkan Yücel Oba’da yapılması planlanan yarı olimpik kapalı spor salonu içinde bu yıl içinde temel atılacağını söyledi.

EĞİTİM YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Yapılan GES artırımı ile Alanya Belediyesi’nin tamamen kendi elektriğini ürettiğini belirten Başkan Yücel, GES’le ilgili çalışmaların da devam edeceğini söyledi. 

Alanya'nın tamamında bisiklet yolu yapılacağını söyleyen Yücel, bu yıl içerisinde tüm Alanya'da bisiklet yolu olacağını söyledi. Yapılan eğitim çalışmaları hakkında da bilgiler veren Yücel, Alanya'da ikili eğitim veren 3 okulun kaldığını ve onlarında tekli eğitime geçmesi için Mahmutlar, Avsallar ve Konaklı'daki bu üç okulda çalışmaların başlayacağını söyledi. Alanya'daki 227 okulun tamamında çevre düzenlemesi ve iyileştirme çalışmaları yapıldığını belirten Yücel, etüt merkezi ve kreşin de büyük oranda tamamlandığını ve kısa zaman içerisinde faaliyete geçeceklerini söyledi. Yücel, Alanya'daki tüm hayırseverlere eğitime verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.

5 MİLYONLUK PANDEMİ YARDIMI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, pandemi döneminde vatandaşlara 5 Milyon TL yardımda bulunduklarını söyledi. Alanya Kalesi için yapılan yatırımların da sürdüğünü belirten Yücel, "Teleferikten önce 146 bin olan ziyaretçisi sayısı 2019 yılında 1 milyonun üzerine çıkmıştı. O bölgedeki çalışmalarımız sürüyor. Kaleiçi'ne otobüslerin çıkmasını yasaklayacağız. Orada yürüyüş yolu olacak. Kale Kapısı'ndan Tophane'ye kadar yeni bir güzergahta belirleniyor. O güzergahta insanlar yürüyüş yapacak. Yani Damlataş'tan giren birisi, Kale Kapısı'ndan geçerek Tophane'ye kadar yürüyüş yapabilecek." şeklinde konuştu.