Alanya Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü’nün 2015 yılında yaptığı protokol ile başlayan ve o dönem %12.33 oranı olan asansör güvenliği, 2021 yılıyla birlikte %94’e çıktı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, TSE Alanya Temsilciliği’ni ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türk Standartları Enstitüsü Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü Alanya Temsilciliği’ni ziyaret etti. Başkan Yücel’e ziyaretinde Alanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Uysal eşlik etti. Büyükhasbahçe Mahallesi 501 Sokak’ta faaliyetlerini sürdüren Alanya Temsilciliği’ni ziyaret eden Başkan Yücel’i, Akdeniz Koordinatörü Hasan Demirtaş ve ekibi karşıladı.

ALANYA’NIN BAŞARISI TÜRKİYE ORTALAMASINI GERİDE BIRAKTI

1 planlamacı, 5 Makine Mühendisi, 6 Elektrik-Elektronik Mühendisi olmak üzere toplam 12 personelle hizmet veren TSE Alanya Temsilciliği, geride kalan 5 yılda Alanya Belediyesi ile ortak yürüttüğü çalışmalarla başarılarına başarı kattı. Kurulduğunda %12 seviyelerinde olan asansör güvenliği, bugün itibariyle %94 seviyesine ulaştı ve Türkiye ortalamasının çok üzerine çıktı.

HİZMET YELPAZESİNİ GENİŞLETTİ

2015 yılında Alanya’da faaliyete geçen ve hızla gelişen Alanya Temsilciliği, asansör denetiminin yanı sıra, Araç Kontrol Merkezi’nde verilen hizmetle birlikte vatandaşlar, Antalya AKM’ye gitmeden kontrollerini yaparak zamandan ve paradan tasarruf sağlıyor. Bunun yanısıra TSE Alanya Temsilciliği’nde Hizmet Yeri Belgelendirme, Ölçü Aletleri Muayeneleri, İş Ekipmanları Periyodik Muayene, Elektriksel Ölçüm ve Radar Muayene hizmetleri veriliyor.

BAŞKAN YÜCEL TEBRİK ETTİ

Alanya Belediyesi ve TSE iş birliğinde, Alanya sınırları içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları dikkatle dinleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hem Belediye ekiplerini hem Akdeniz Koordinatörü Hasan Demirtaş ve ekibini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.