Alanya Belediyesi’nden O Mahallenin Sulama Suyu Sorununa Neşter Alanya Belediyesi’nden O Mahallenin Sulama Suyu Sorununa Neşter

Gazipaşa'da yetişebilen tropikal meyve ağaçlarının bölgeye iyi adapte olması, iyi ürün vermesi ve diğer ürünlere göre gelirinin yüksek olmasının, çiftçileri tropikal meyve üretimine yönelttiğini yerinde gözlemleyen Başkan Yılmaz, Türkiye’nin en büyük tropikal meyve üretim merkezi olan Gazipaşa’da İzzet Akyol, Abit - Fazıl Kaya ve Yaşar Dağtekin’in tropikal meyve bahçelerini ziyaret ederek, bahçe sahibi vatandaşlardan; Mango, Avokado, Ejder Meyvesi, Guava, Liçi, Muz, Papaya, kahve, karambola (yıldız meyvesi), passiflora (çarkıfelek meyvesi), altın çilek, pepino, papaya (ağaç kavunu), frenk yemişi, kamkat, pomelo, yaban mersini (blueberry), kivi, longon (kedigözü), feijoa (kaymak ağacı), gojiberry, lime limon, ananas, siyah sapote (çikolata meyvesi) gibi tropik meyvelerin üretimi konusunda bilgi aldı. 

‘‘Türkiye'de tropikal denildiğinde ilk olarak Gazipaşa'nın ismi var.’’

Ziyaret esnasında konuşan Başkan Yılmaz ‘‘Göreve geldiğimizde öncelik verdiğimiz konulardan birisi de Gazipaşa’mızda tropikal ürün üretiminin artırılması ve ürünlerin tanıtımını tüm dünyaya yapmaktı. Yeryüzünün bereketli topraklarına sahip Gazipaşa’mızda, çiftçilerimizin her zaman yanında olduk. Cennet gibi bir ilçede yaşıyoruz. Gazipaşa'nın iklimi tropikal meyve yetiştirilmeye de çok uygun. İlçemizin ekonomisinin tarıma dayalı olduğu düşünüldüğünde, tropikal meyve üretiminin artırılması kalkınmayı da beraberinde getirecektir. Gazipaşa Belediyesi olarak, tropikal ürünleri herkese tanıtmak için Tropikal Park projemizi başlattık. En kısa sürede tamamlamayı düşündüğümüz projemiz, tropikal ürün yetiştiren çiftçilerimizin ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacak. İlçemize gelen misafirlerimiz, tropikal ürünleri parkın içerisinde görüp, tadına bakabilecekler. Bugün, ilçemizdeki üreticilerimize öncülük eden İzzet Akyol, Abit - Fazıl Kaya ve Yaşar Dağtekin'in bahçelerini ziyaret ettik. Birçok tropikal meyveyi bahçelerinde gördük. Türkiye'de tropikal denildiğinde ilk olarak Gazipaşa'nın ismi var. Kendilerine ve tüm tropikal meyve üreticilerine bu anlamlı gayretleri için çok teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

‘‘Tropikal Park projesiyle bizlere destek olmak için çaba gösteren ve her zaman yanımızda olan başkanımıza çok teşekkür ediyorum.’’

Tropikal ürün yetiştiricilerinden İzzet Akyol ‘‘ Bugün bahçemizde sevgili başkanımız Mehmet Ali Yılmaz ve ekibini ağırladık. Yıllardır, yetiştirdiğimiz ürünlerin tüm dünyada tanınması ve Gazipaşa’mızın isminin duyulması için çaba gösteriyoruz. Tropikal ürünler hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Ürünlerimizi görmek, denemek ve fidan almak için bahçemize Türkiye’nin her yerinden misafir geliyor. İnsanların bu konudaki ilgisi çok iyi. Tropikal Park projesiyle bizlere destek olmak için çaba gösteren ve her zaman yanımızda olan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gazipaşa’yı hep birlikte Tropikal ürün cenneti yapacağız.’’ sözlerini ifade etti.