AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, turizm sektörü yabancı personel çalışma izin başvuruları hakkında bir basın açıklaması yaptı.
 

Başkan Toklu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“2020 yılında tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid-19 salgını, küresel ekonomide büyük etkilere yol açarken bu süreçten en olumsuz etkilenen sektörlerin başında da turizm gelmiştir. Turizm sektörünün yeniden canlanması için bu süre zarfında turizm öncülerimizle yaptığımız görüşmelerin ardından gelen talepleri gerekli mercilere iletmiştik. İlettiğimiz talepler doğrultusunda Alanya’mızın turizmi için desteğini esirgemeyen Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, bölge milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum.
01.01.2021-31.12.2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere;
•Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli veya belgesiz turizm işletmeleri ile bunların bünyelerinde izinli faaliyet gösteren işletmeler (SPA, güzellik merkezi, spor merkezi, kuaför, kuyumcu, deri, halı, tekstil vb. gibi küçük işletmeler), turizm seyahat acentaları, belgeli tatil köyleri ve turizm-animasyon organizasyon firmaları ile müstakil eğlence yerlerinde çalıştırılmak istenilen yabancılara en az ödenebilecek ücret başvuru tarihi itibariyle yürürlükte bulunan asgari ücretten daha düşük olamayacaktır.
•Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli turizm işletmeleri, belgeli tatil köyleri, bünyesinde hamam sauna vb. kompleks bulunduran belgeli turizm işletmeleri veya Seyahat Acenta belgeli işletmelerle anlaşmalı hamam ve saunalar ve resmi makamlardan alınmış faaliyet izni bulunan termal oteller tarafından uzmanlık ustalık gerektiren işlerde istihdam edilecek yabancılar için en az on (10) Türk vatandaşı çalıştırılması halinde, her bir yabancı için ayrı ayrı beş (5) Türk vatandaşı istihdamına ilişkin kota ayrıca uygulanmayacaktır.
•Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli veya belgesiz turizm işletmelerinin bünyelerinde izinli veya sözleşme ile faaliyet gösteren işletmelerde (kuaför, kuyumcu, deri, halı, tekstil satışı vb. küçük işletmeler) en fazla iki yabancıya çalışma izni kriterlerine tabi tutulmaksızın çalışma izni verilebilecektir.”