Başkan Toklu Mesajında;

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yılını, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir. Kurulduğu ilk günden bu yana milletimizin hür sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, hürriyetimizin, egemenliğimizin ve demokrasimizin sarsılmaz kalesidir. 101 yıldır milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır.

23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımız gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir.

Başkan Çalışkan’a İl Başkanlığı’nda Büyük Görev! Doğu İlçeleri Ona Emanet Başkan Çalışkan’a İl Başkanlığı’nda Büyük Görev! Doğu İlçeleri Ona Emanet

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, mutlu ve güçlü Türkiye ülküsünü kuşaktan kuşağa, canlı bir meşale olarak devreden çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını içtenlikle kutluyorum.” dedi.