Bağımsız ve onurlu yaşayabilmek için, vatanımızı işgal edenlere karşı verilen kurtuluş destanının sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yıldönümünü gurur, heyecan ve coşkuyla karşılıyoruz.

30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milletine yakıştırdıkları esareti reddederek tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk milletinin gücünü tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Türkiye’mizin kurtuluş mücadelesi, bir milletin var olma ve yaşama arzusunun gönüllerde yükseldiği bir meşale olmuş ve kutlu bir dönem olarak tarihteki şerefli yerini almıştır.

İstiklalini kendi azim ve kararının kurtaracağına inanan aziz milletimizin desteği ile Türk Ordusunun başlattığı taarruz Türk milletinin kararlılığının, mücadele azminin ve hür yaşama iradesinin açık bir kanıtıdır.  Bu zaferle aziz milletimiz son sözünü söylemiştir.

30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir.

Şehitlerimiz ve gazilerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda bu gün rahatça ve özgürce yaşayabiliyorsak, bu zafer sayesindedir. Bu bilinçle büyüdüğümüz topraklarımızda bizim de bundan sonraki görevimiz aynı değerleri, aynı bilinci ve duyguları gelecek nesillere aktarmak olacaktır.