Bir ulus ve bir halk, kendisini var eden geçmişi, ödenen bedelleri unutamaz. Unutursa bağımsızlığın ve aydınlanmanın ışığını kaybeder. 19 Mayıs, ulusumuzun yeniden doğuş günüdür. Bu coğrafyada yaşayan herkesin ortak doğum günüdür.

19 Mayıs milletimizin Kurtuluş ve Kuruluş mücadelesidir Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ve özgürlük yolunda başlattığı mücadele, bütün mazlum milletlerin aydınlık ışığıdır. Ulusal Kurtuluş Savaşımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin oluşumuna, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, 19 Mayıs 1919 tarihinin çok önemli bir yeri vardır. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur.

Bir millet, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara, kendilerini ispat edecek imkânlar sunabildiği sürece ilerleyebilir. Çünkü bugün bizlerin bulunduğu konumlara yarın gençlerimiz geleceklerdir. İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmet, aslında ülkemiz geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendirilmelidir.
Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyet’imizi omuzlarında yükseltecek olan gençlerimize her zaman güvendik ve güvenmeye devam edeceğiz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ancak ve ancak gençler taşıyacaktır.

Tüm Türkiye’de ve özellikle Manavgat’ta sosyal barışın sağlandığı, insanların kardeşçe yaşadığı, kavgalara fırsatın verilmediği bir ortamı gençlerimiz için sağlamak da bizlerin görevi olacaktır.
Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Türk Milletinin yeniden şahlanışının timsali olan 19 Mayıslar, Türk Milleti var olduğu sürece büyük bir coşku ile kutlanacaktır. Ülkemizin onur ve gurur kaynağı olan gençlerimiz ise her zaman ulusumuzun güvencesi olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 101. yıl dönümünde, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum ve tüm Türkiye’nin ve Manavgat halkımızın Atatürk'ün bize ve gençlerimize armağan ettiği Atatürk’ü Anma ve Ulusal Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum...