Dolu nedeniyle seralarının camları kırılan, plastikleri delik deşik olan, portakalları yere dökülen çiftçileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Sahilkent ve Hasyurt mahallelerinde zararın büyük olduğunu ifade eden Başkan geyikçi, “Yaklaşık 5 dakika süren olumsuz hava şartları ilçemizde tarımsal üretime büyük darbe vurdu” dedi.

Cam seralarda yeniden üretim yapmanın zor olduğunu ifade eden Başkan Geyikçi, “Kırılan camlar bitkilerin arasına saçılmış durumda. Aynı zamanda seraların üzerinde de cam parçaları var. Bu durumda bırakın üretim yapmayı, seraya girmek bile tehlikeli. Dolu yağışı seraların plastiğini delik deşik ettiği gibi portakalların da dökülmesine neden olmuş durumda. Portakal ağaçları Nisan-Mayıs ayında etkili olan sıcak ve rüzgarlı havadan olumsuz etkilenmişti. Dolu yağışı da kalan ürüne büyük zarar verdi” dedi.

Finike Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını ifade eden Başkan Geyikçi, “Fırtına sonrası ekiplerimizi seferber ettik. Yıkılan ağaçların kaldırılmasına destek verdik. Tek tesellimiz ilçemizde can kaybının yaşanmaması. Fırtınanın neden olduğu zarar hasar tespit çalışmalarının ardından netlik kazanacak” diye konuştu. Finike’de öğle saatlerinde başlayan fırtına ve dolu yağışı yaklaşık 5 dakika sürdü.