Gündoğmuş Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren’in, Gündoğmuş Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Türker Eren’in CHP İlçe Başkanı seçildiği gün mülkiyeti belediyeye ait bal paketleme tesisinin tahliyesi için noter aracılığı ihtarname göndermesi ilçede gündem oldu. Konu ayrıca CHP Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı’nın soru önergesi ile TBMM gündemine de taşınmış ve söz konusu tahliye siyasi çekişme ve intikam duygusu olarak yorumlanmıştı.

BU TEBLİGAT NEDEN?

Gündoğmuş Belediyesi, mülkiyetini Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesi ile tüzel kişiliği sona eren Antalya İl Özel İdaresi’nden devraldığı bal paketleme tesisinin tahliyesi için Gündoğmuş Bal Üreticileri Birliği’ne noter aracılığı ihtarname gönderdi. İhtarnamenin Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Türker Eren’in CHP Gündoğmuş İlçe Başkanı seçildiği gün kendisine ulaşması dikkat çekti. Tebligata anlam veremediklerini söyleyen Eren, zamanlamanın manidar olduğunu söyledi.

NEDEN ŞİMDİ YAPILDI?

Konuyu Gündoğmuş Kaymakamı Murat Ekinci’ye aktardığını ve Ekinci’nin de Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Özeren’i arayarak çözüm önerisinde bulunduğunu söyleyen Eren, Özeren’in husumet güder gibi davrandığını vurguladı. “Bugüne kadar neden burası ile ilgili işlem yapılmadı da ilçe başkanı olduğumdan sonra böyle bir girişimde bulunuldu” diye soran Eren, Başkan Özeren’in daha önce de İYİ Parti Adayı Sultan Çetin’in işlettiği belediyeye ait dükkanı ihaleye çıkarmayarak boşaltmak istediğini aktardı.

İŞÇİ LOJMANI OLDU

Eren, ihtarnamenin ardından 20 Ocak Pazartesi günü bir belediye çalışanının kaymakamlıktan yazı geldiğini söyleyip tesisin anahtarını kendisinden aldığını söyledi. Ancak kaymakamlığa sorduğunda ise herhangi bir yazının söz konusu olmadığını öğrenen Eren, kaymakamlığın adını kullanarak anahtarı alınan tesisin göledin etrafındaki ihaleyi alan işçilerin lojmanı olarak kullanıldığını gördüğünü belirtti.

BAL ÜRETİCİLERİ MAĞDUR OLUYOR

Mehmet Türker Eren, “Bal paketleme tesisine gittim baktım, kapı açık. Bir takım işçiler var. Yerleşmiş binanın içine. Burada ne işiniz var diye sordum. Belediye anahtarı verdi biz burada kalacağız dedi. Bana petek yaptırmak için vatandaşlar geliyor. Ben de geri döndürmek zorunda kalıyorum. Bu durumun belirsizliği petek yaptırmak isteyen vatandaşları mağdur ediyor. Bu tesisin nereye ve ne zaman tekrar hizmet vereceğini de herkes merak ediyor” dedi.