Yerli aşıyla ilgili müjde veren Bakan Koca, "Önümüzdeki hafta gönüllülerimiz aşılayacağız. Türk aşısı son aşamaya geldi" dedi. Tam normalleşme için 3 şartı söyleyen Koca, "İlki sırası gelen vatandaşlarımızın gecikmeden aşılarını olmalarıdır. İkincisi, aşılama ile toplumsal bağışıklığı elde edene kadar kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim. Üçüncüsü ise, salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır" dedi.

FAZ 3 BAŞLIYOR
Konuşmasının devamında Bakan Koca,  "Önümüzdeki hafta yerli aşımızın son fazı olan Faz 3 insan çalışmaları için gönüllülerimizi aşılayacağız. Türk aşısı son aşamaya geldi. Salgın kontrolünün sürekliliği ve aşıda dışa bağımlılığı bitirecek bu önemli gelişmeyi hep birlikte yaşayacağız" dedi.

 40 YAŞ ÜSTÜ AŞILANACAK

Alanya’nın Kadınlarından Başkan Yücel’in Yeni Projelerine Tam Not Alanya’nın Kadınlarından Başkan Yücel’in Yeni Projelerine Tam Not

45 yaşının üzerindeki vatandaşların aşılanmasına değinen Koca, "Gelecek pazartesi günü ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş olacak. İkincisi, aşılama ile toplumsal bağışıklığı elde edene kadar kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim. Aşı olan vatandaşlarımız da toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uymalı. Unutmayalım, aşının bizi koruması için belirli bir süre geçmesi gerekiyor. Üçüncüsü ise, salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasıdır. Bunun için şimdiye kadar dışarıdan tedarik ettiğimiz aşıların yerine kendi aşımızın kullanıma girmesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi çok sayıda aşı geliştirme projemiz devam ediyor ve birinde son aşamaya geldik" şeklinde konuştu.