Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı, Ortaya Görsel Şölen Çıktı Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı, Ortaya Görsel Şölen Çıktı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte kameraların karşısına geçen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, isim vermeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.
Kemal Kılıçdaroğlu, yangınlar başlamadan hemen önce çıkan ve Kültür ve Turizm Bakanlığına tüm koylarda, ormanlarda ve sit alanalarında turizm tahsisi yapma yetkisi veren kanun değişikliğine dikkat çekmiş ve “Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanına verdi. Her yer yandı kül oldu, derdi dağı taşı betonlaştırmak. Çok açık söylüyorum; tek bir tuğla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız. Hadsizler!” ifadelerini kullanmıştı.
Yerel halkın istekli bir şekilde sahada yangını söndürmeye çalışan ekiplere destek olurken siyasilerin Twitter’dan motivasyonu bozucu mesajlar attığını söyleyen Ersoy, “Yangınla mücadele Twitter’da değil sahada oluyor.” ifadelerini kullandı.
Yanan alanların tekrar ağaçlandırılmasının yasal zorunluluk olduğunu ileri süren Ersoy, “Yanan orman arazilerinin herhangi bir sebeple yapılaşmaya açılması veya başka amaçla tahsisi mümkün değildir. Yasal değişiklikle ilgili kanun maddesi ilave bir hak getirmiyor, mevcut yetkileri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sınırlandırıyor.” dedi.
Ersoy ayrıca, büyük tonajlı uçakların devreye girmesiyle orman yangınlarının kontrol altına alınacağını düşündüğünü söyledi.