ASAT Genel Müdürlüğüne bağlı saha ekipleri içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısında periyodik bakımların dışında meydana gelen her türlü olumsuzluğa mümkün olan en hızlı ve etkili şekilde müdahale etmek için 7/24 esasına bağlı olarak mesai yapıyor.

ROBOTİK SİSTEMLER KULLANILIYOR

Arıza onarım çalışmaları dışında özellikle kış aylarında yağmur suyu ve kanalizasyonlardaki tıkanma, taşma gibi sorunlar artıyor ve gelen ihbarlara yetişmek için özveri ile görev yapan personel azami gayret sarf ediyor. Sorunlu noktalara ulaşan ekipler araç ve teknik donanım yardımı ile tıkanan noktaları temizleyerek açıyor. İhtiyaç duyulan yerlerde hatların içlerini görüntüleyebilen cihazlardan yardım alınarak sorunların net tespiti mümkün oluyor. Zorlu noktalarda robotik sistemler yardımı ile hatların içinde ilerleyebilen ve tıkanıklıkları açabilen daha büyük ve donanımlı araçlar kullanılıyor.

HIZLI VE ETKİN MÜDAHALE

ASAT Genel Müdürlüğü’nde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapılarına yönelik olarak her an nöbette bekleyen ayrı ayrı teknik ekipler bulunduruluyor. ASAT, nüfusu 2.5 milyonu geçen Antalya’nın 19 ilçesinde altyapı bakımlarına ve ortaya çıkan sorunlara müdahale etme hızı ve etkinliği açısından Türkiye’nin önde gelen başarılı kurumlarından biri olarak öne çıkıyor.