Adı üstünde baro (hukuk) güya adalete hizmet, avutların üyesi olduğu bir oda, meslek kuruluşu.

Her ne kadar hukukçu olsalar da onlara Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 2, 24,136 maddeleri ile 633 sayılı kanunun birinci maddesini, Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Kursları Yönergesinin 57. Maddesini şayet okuma ve anlama özürlü değilseler çok iyi okumalarını şiddetle tavsiye ederiz. Gidin mesleğinizle ilgili konulara burnunuzu sokun.

Dinini bilen haddini, haddini bilen edebini, üslubunu bilir. Hangi mekânda olursa olsun yaz kur'an kurslarına gelen öğrencilere Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim-i ve dini bilgileri mevzuat çerçevesinde Cumhuriyetimizin kurucusu merhum Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 03 Mart 1924 tarihinde kurduğu, kurulmasına vesile olduğu Diyanet İşleri Başkanlığının ehil ve liyakatli personeli tarafından öğretilecek, eğitim verilecektir.

 Ey Ankara ve İzmir baroları hiç tedirgin olmayın, rahat olun. Eğer derdiniz Cumhuriyetin kazanımları ise Cumhuriyetin kazanımlarını sizden daha fazla benimsiyor, önemsiyor ve özümsüyoruz. Cumhuriyetin kazanımlarını hem severek, hem uyarak, hemde uygulayarak yaşıyoruz.

 Diyanetin görev alanına giren konularda konuşurken mümkünse önce bir abdest alın, sonra dilinizin ayarını kontrol ettikten sonra konuşmanızı, açıklama yapmanızı tavsiye ederiz.

 Diyanet Birlik-Sen olarak devletin bekası, dini ve milli değerlerimiz bizim kırmızı çizğimizdir. Çizginin üstüne basılmasına asla müsade etmeyiz.  Basmaya çalışan ayaklara, ayakların sahiplerine de yasalar çerçevesinde hesabını sorarız.

Alanya’da Duvarda Asılı Cezalı Otomobile Teklif Yağıyor Alanya’da Duvarda Asılı Cezalı Otomobile Teklif Yağıyor

Fahri Özdemir

Diyanet Birlik-Sen

Akdeniz Bölge Başkanı