Alanya’da soğuk ve yağışlı geçen günlerin ardından bu günlerde adeta bahar havası yaşıyoruz. Güneşli bir havası olan Alanya’da hava sıcaklıkları da 20 derecenin üzerine çıkıyor.

Şubat ayının ortasında olduğumuz şu günlerde gördüğümüz güneşli günler ve sıcak hava ‘yalancı bahar’ olarak nitelendiriliyor. Alanya’da her yıl yaşanan yalancı bahar yaklaşık iki hafta sürüyor. İki hafta boyunca havanın zaman zaman güneşli ve bulutlu olması beklenirken, şehre herhangi bir yağış düşmeyecek. Önümüzdeki hafta sonundan (12 Şubat) itibaren ise yağışların yeniden başlaması ve sıcaklıkların 13 derecelere kadar inmesi bekleniyor.

ÇİFTÇİLER DİKKAT!!!

Yalancı bahar en çokta üreticileri olumsuz etkiliyor. Yalancı bahar olarak adlandırılan bu hadise meyve ağaçlarının çiçek açmasına da neden olabilmektedir. Bahar tadındaki sıcaklıklara reaksiyon olarak çiçek açan meyve ağaçları gelebilecek soğuk ve kar yağışlı hava dalgası ile çiçeklerini dökmekte ve zirai açıdan büyük zarar neden olmaktadır. Yalancı bahar halk arasında sevilebilir lakin zamanından çok daha önce gelen bu yalancı bahar sıcaklıkları görüldüğü üzere ağaçlar açısından ve dolayısıyla zirai açıdan büyük kayıplara neden olabilmektedir.