Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, atık su arıtma altyapısını ve tesislerin standartlarını yükseltmeye devam ediyor. Bu kapsamda Alanya - Konaklı Arıtma Tesisi’nde kapsamlı bir iyileştirme ve rehabilitasyon çalışması yürütülüyor. Proje ile arıtma tesisinin kapasitesi iki katına çıkartılıyor.

13 MİLYONA MAL OLACAK

Alanya’nın batısındaki mesken ve turizm tesislerine atık su arıtma hizmeti sunan Konaklı Atıksu Arıtma Tesisi’nde iyileştirmelerle birlikte muhtelif yerlerde atık su altyapısı basınç hatları yapımı işi de sürdürülüyor. Yaklaşık olarak 13 milyon TL’ye mal olması beklenen çalışmanın bu ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Tütüncü Kepez Belediyesi Personeliyle Veda Yemeğinde Buluştu Tütüncü Kepez Belediyesi Personeliyle Veda Yemeğinde Buluştu

TURİZM SEZONUNA YETİŞECEK

Yapımı hızla devam eden ve yüzde 90 seviyesine ulaşan proje kapsamında, Konaklı Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki kullanılamaz durumda olan havalandırma havuzu yıkılarak yeni bir havalandırma havuzu inşa edildi. Tesisin betonarme işleri tamamlanırken, 4 dinlendirme havuzunun zemin betonlarını sökme çalışmaları sürüyor.  Elektromekanik ekipmanlar iyileştiriliyor ve tesis işleme kapasitesi 15.000 ton/gün’den 30.000 ton/gün’e, yani iki katına çıkarılıyor.