Kaymakam Ürkmezer Askerlerle Birlikte İftar Yaptı Kaymakam Ürkmezer Askerlerle Birlikte İftar Yaptı

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan sulama suyu projesininihalesi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, proje ile bölgeden geçen Sedre Çayı’ndan alacağı suyu mahallenin üst kısımlarında inşa edeceği toplama deposuna terfi edecek. Bunun için 200’lük çelik borularla 4 km’lik sulama suyu hattı yapacak. Buradan da 140’lık plastik borularla 3 km uzunluğunda mahallenin belirli noktalarına gidecek dağıtım hatları oluşturacak.

ŞIHLAR MAHALLESİ KALKINACAK

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürü Naci Şentürk, Mahalle Muhtarı Hilmi Türker ve üreticilerle bir araya gelerek proje hakkında bilgiler verdi. Şentürk, “Projemiz hayata geçtiği zaman Şıhlar hububat başta olmak üzere her türlü meyve ve sebzenin üretildiği bir yer haline gelecek” dedi.

Şıhlar Muhtarı Hilmi Türker ise, “Sulama suyu en büyük sorunumuz. Bu işin çözümü için Başkanımız Muhittin Böcek’ten destek istedik. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte 1000 dönümlük tarım arazisi sulanacak. Böylece üreticilerimiz her türlü sebze ve meyveyi üretir hale getirecek. Hem mahallemiz hem de vatandaşlarımız kalkınacak. Suyun akacağı günü dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.